felvi.hu


eKormányzati díjat kaptunk


Az Educatio Kht Országos Felsõoktatási Információs Központja az egyike annak a három szervezetnek, amelyik elnyerte az eKormányzat díjat. Az elismerés rangját jelzi, hogy a másik két szervezet az APEH illetve a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala. Az Elektronikuskormányzat-központ idén először ítélte oda az elismerést azoknak a központi közigazgatási szervezeteknek, amelyek a legtöbbet tettek az elektronikus szolgáltatások és informatikai rendszerek fejlesztéséért.

Baja Ferenc politikai államtitkár, elektronikus közigazgatási szolgáltatásokért felelős kormánymegbízott csütörtökön az "e-Magyarország, e-Kormányzat 2005" konferencián adta át az eKormányzat díjakat. Az elismerést azok a központi közigazgatási szervek kaphatják meg, akik az adott évben az eKormányzat 2005 stratégiában és az Európai Uniós irányelvekben foglaltaknak megfelelően kiemelkedő fejlesztéseket hajtottak végre az informatikai rendszerek és elektronikus szolgáltatások területén.
A bronzplakettel járó elismerést idén először ítéli oda az Elektronikuskormányzat-központ, a díj megalapítását a tavalyi e-Kormányzat konferencián határozta el Baja Ferenc politikai államtitkár és Stumpf István volt kancelláriaminiszter, a XXI. Század intézed vezetője. A díj egyfajta ösztönzés a közigazgatás szereplői számára, hogy olyan fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek előrelendítik a közigazgatás reformját és jól illusztrálják az e-kormányzati szolgáltatások terén elért eddigi eredményeket - mondta Baja Ferenc.
A díjat idén három szervezet kapta meg. A Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala a kormányzati és önkormányzati elektronikus szolgáltatások fejlesztéséért, az APEH az elektronikus adózási rendszer megteremtéséért, az Educatio Kht Országos Felsőoktatási Információs Központja pedig a felsőoktatási információs szolgáltatásért (www.felvi.hu, e-jelentkezés) kapta meg az elismerést.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a magánnyugdíj-pénztár rendszerének fejlesztéséért, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. vállalkozói információs portál működtetéséért, az Országos Foglalkoztatási Hivatal pedig pályaorientációs portál létrehozásáért külön elismerésben részesült.