felvi.hu


Szakirányú továbbképzések


Nem csak mesterszakon vagy doktoranduszként lehet a korábban megszerzett tudást elmélyíteni. Szakmai specializálódásra, elmélyülésre - és nem mellékesen új szakképzettség megszerzésére - szolgálnak a szakirányú továbbképzések is.

Fejlődési, továbbtanulási lehetőséget kínál a diplomásoknak, messzemenően épít a jelentkezők saját szakterületén szerzett szakmai tapasztalataira. Röviden így lehet összefoglalni a választ a „Miért szakirányú továbbképzésen tanuljak tovább?" kérdésre.

További jellemzője, hogy tematikájával jól alkalmazkodik a gazdasági szféra igényeihez, reagál a munkaerőpiac gyors változásaira. Gyakorlatias tudásanyagot ad a jelentkezőknek, az oktatói gárda pedig általában az adott terület elismert, sikeres szakembereiből áll.

Aki tehát a manapság oly sokat hangoztatott élethosszig tartó tanulás eszméjének jegyében szeretné tovább képezni magát vagy korszerű ismereteket, speciális jártasságot szerezni a szakterületén, esetleg egyszerűen csak karbantartaná a megszerzett tudását, azoknak érdemes a több mint ezer szakirányú továbbképzés között körülnézni.

Szakirányú továbbképzésben alap- vagy mesterfokozatot követően lehet részt venni. A képzés tematikája a korábban megszerzett tudásra épül, így szerezhető a választott területen mélyebb szaktudást biztosító végzettség. A képzési idő legalább két, legfeljebb négy félév.

A szakirányú továbbképzésekről a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben döntenek, azaz ők határozzák meg a felvételi feltételeit, határidejét, módját, az oktatás tantervét, tematikáját.

Tovább a szakirányú továbbképzésekhez »