felvi.hu


Típushibák a motivációs levélben

2019.02.05

Ma már szinte nem is pályázunk meg úgy egy állást, hogy ne küldjünk a szakmai önéletrajzunk mellé motivációs levelet. A referencialevéllel más a helyzet, az már nem számít annyira elterjedtnek, általában csak akkor írnak ilyet a jelentkezők, ha azt a leendő munkaadó külön kéri. Céljainkról, terveinkről szóló írásunkat azonban akkor is elküldhetjük, ha nem kérték külön.

Elsőre egyszerűnek tűnik, hogy magunkról kell írni, mégis számtalan olyan típushiba létezik, amelyek miatt a papírkosárban végezheti az álláspályázatunk. Nem ajánlatos túl sok általánosságról írni, túl hosszan, vagy éppen túl röviden, arról már nem is beszélve, mennyit ronthatunk az esélyeinken, ha nyelvhelyességi vagy helyesírási hibáktól hemzseg a küldeményünk. Jó hír, hogy elég mindössze néhány dologra odafigyelni, és máris kiküszöbölhetjük ezeket a hiányosságokat.

A motivációs levél célja

Ha jobban belegondolunk, egy jól megírt szakmai önéletrajzból sok minden kiderül ugyan, de a vázlatos felépítés miatt mégis keveset árul el a pályázó céljairól, stílusáról, személyiségéről. Erősségeinket, a megcélzott állásra való alkalmasságunkat is bizonyíthatjuk ebben a – nagyjából egy oldalas, jól szerkesztett, személyre szabott – írásban.

Minden álláshoz külön motivációs levél

Elsőre talán ijesztőnek és időigényesnek tűnik, de bizony akkor leszünk hatékonyak az álláskeresésben, ha minden pályázathoz külön motivációs levelet írunk. Mivel egy bizonyos pozícióról és cégről szól a levél, így aligha képzelhető el, hogy anélkül is esélyesek lehetnénk az állás megszerzésére, hogy aktualizálnánk, és a hirdetés szövegéhez igazítanánk a dokumentumot. Főleg azok tartják ezt feleslegesnek, akiknek nem megy könnyen a fogalmazás. Felesleges azonban megijedni! Az elején talán még több időt töltünk a számítógépünk előtt a megfelelő kifejezéseket keresve, ám gyorsan belejövünk, és percek alatt megírjuk a levelet.

Legyünk precízek

Ha helyesírási hibáktól tarkított a levelünk, akkor már azelőtt elássuk magunkat a személyügyisek előtt, hogy lehetőséget kapnánk rátermettségünk és hozzáértésünk személyes bizonyítására. Ha valamiben nem vagyunk biztosak, nézzük meg a helyesírási szabályzatban, hogyan is kell írni, és mindenképpen használjunk helyesírás-ellenőrző programot. Szintén kínos és könnyen kiszűrhető, ha elírások, félregépelések, nyelvhelyességi hibák akadnak az önmagunkról szóló írásunkban. Mielőtt elküldenénk, olvassuk át legalább háromszor, nehogy maradjon benne valami, ami rossz fényt vethet ránk. Különösen azoknál fontos a precíz fogalmazás és megbízható helyesírás, akik ügyfelekkel tartanak majd kapcsolatot, és számtalan levelet kellene majd elküldeniük nap mint nap. Ha ilyen típusú hibákat ejtünk, figyelmetlennek, megbízhatatlannak gondolhatnak minket.

Adjuk meg a tiszteletet

Szintén hatalmas hiba, ha nem a megfelelő stílusban fogalmazunk, és ha megsértjük a protokoll szabályait. Ne tegeződjünk, ne akarjunk nagyon közvetlennek és lazának tűnni! Erre a későbbiekben is nyílik majd lehetőségünk, ha már felvettek, és valamelyest megismertek minket. A túlzott udvariaskodás, körülményeskedés is kerülendő. Olvassunk el néhány motivációs levél mintát, és utána már könnyedén ráérzünk a megfelelő szóhasználatra.

Lépjünk túl a kliséken

Nincs unalmasabb, mint egy közhelyekkel teletűzdelt írás elolvasása. Az üres, jelentés nélküli sorokat egész egyszerűen húzzuk ki! Látni fogjuk, hogy nélkülük is értelmes lesz a dokumentum. Indítsunk azzal, hogy hol találtuk a hirdetést, és hogy miért keltette fel érdeklődésünket. Ugyanígy célszerű kerülni az általános, semmitmondó kifejezéseket is. Ha önjellemzésünkkor kliséket választunk – mint például, hogy kitartók, együttműködők, szorgalmasak vagyunk –, azokkal semmit sem árulunk el magunkról. Érdemes inkább konkrét példákkal alátámasztani állításunkat. Nem ajánlatos túldicsérni sem a kiválasztott céget, hiszen a hízelgés sem biztos, hogy elhozza a vágyott célt.

Se túl hosszú, se túl rövid

Ha nem szeretnénk, hogy olvasatlanul töröljék motivációs levelünket, érdemes maximum egy oldalnyi terjedelemben gondolkodni. Ennél valamivel lehetünk szűkszavúbbak, de hosszabb írást nem érdemes küldenünk. Általában néhány perc alatt futják át a teljes pályázati anyagunkat, így elsősorban a kulcsszavakra, a fontosabb szakmai tapasztalatokra, motivációs tényezőkre, célokra koncentrálnak majd a kiválasztók. Fontos, hogy ne egy részletezett önéletrajzot írjunk le. Áruljon el rólunk többet, de azért ne legyen túlzottan személyes se.

Koncentráljunk a munkaadó elvárásaira

Ha külön megjelölik, milyen képzettségeket, képességeket, tapasztalatokat várnak el, akkor ezekre fókuszálva fogalmazzuk meg a motivációs levelünket. Minden részletre térjünk ki, amit kérnek. Ha azt várják tőlünk, hogy jelöljük meg fizetési igényünket, akkor mindenképpen tüntessük fel, nagyjából mennyit szeretnénk keresni.