felvi.hu


Ha a távmunka az úr

2021.02.02

Home office. Szól a kedvenc zenénk, fecsegünk telefonon, kiugrálunk a konyhába újabb rágcsákért, és hogy neve is legyen a gyereknek, óránként tíz percet klimpírozunk a laptopunk klaviatúráján, néha dobunk egy mailt. Ja, nem. Reggel 7-kor elküldjük az első e-mailt, pizsamában ebédelünk, és este nyolcig görnyedünk a számítógép előtt. Milyen volt hazánkban a home office valóság a járvány első évének novemberében? Arányok, tények, kutatás.

Főként az állami rendelkezések segítik a távmunka szélesebb körű terjedését Magyarországon: Budapest élen jár a home office lehetőségekben. Ahol van rá mód, ott a munkavállalók általában mindenhol élnek is vele – derült ki a Reacty Digital 2020 novemberi online kutatásából. A helyzetkép felvázolásában Pintér Róbert, a Corvinus Egyetem adjunktusa, a Reacty Digital üzletfejlesztési igazgatója volt segítségünkre.

"A munkavállalók háromnegyede a munkahelyén dolgozik. Nem minden szektorban lehetséges távmunkában dolgozni. Ahol pedig biztosítható lenne, ott gyakorta nem teszik ezt meg. Magyarország nemzetközi összevetésben is elmarad távmunka tekintetében a többi EU-s és OECD országoktól, vagy akár az Egyesült Államoktól. Nincs hagyománya ennek, azaz nincs olyan kultúránk, hogy a távmunkát alapértelmezetten elérhetővé tegyék. Innen nézve érdekes igazán, hogy a járvány kezdete óta a távmunkát biztosítók a duplájára nőttek. Novemberben, amikor felmérésünk készült, a foglalkoztatottak harmada kapott valamilyen távmunka lehetőséget. Tehát míg 2020 elején a távmunka aránya 18 százalék volt, 2020 végére majdnem a duplája. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a munkaerőpiac ebből a szempontból nagyjából 3-5 évet ugrott előre az időben."

Fotó / Reacty Digital

„Alapvetően az a kiindulópont idehaza, hogy a munkáltató nem bízik a munkavállalóban, nem bízik abban, hogy a munkavállaló otthon is csak a munkáját végzi el, mivel nem tudja őt kontrollálni. Holott a számítógépes munkát végzőket – hisz nagyjából ők tudnak távmunkában dolgozni – a munkahelyükön is nehéz ellenőrizni. A főnök csak azt látja, hogy bejött időben, ül a számítógépe előtt, de azt már nem tudja biztosan, hogy a feladatával foglalkozik-e, vagy hogy milyen hatékonyan használja ki a munkaidejét. Az egyetlen igazán adekvát módszer, hogy olyan feladatokat ad neki, amelyeket határidőre le kell adnia. Ezt akkor is megteheti, ha otthon ül a gépe előtt. Abba a hamis illúzióba ringatják magukat a döntéshozók, hogy ha bent van a munkavállaló, akkor biztos produktív munkát is végez a beosztottjuk. Ugyanakkor mégis érthető, ha azt szeretnék a vezetők, hogy bentről is dolgozzanak a kollégák, ha figyelembe vesszük, hogy nagyon nehéz úgy csapatot egyben tartani, új belépőket integrálni, ha nincsen valamilyen fajta minimális személyes kontaktus. Egy-két perces rövid beszélgetés a kávégép előtt, vagy a folyosón, felugrok ide, beugrok oda, összefutunk a liftnél -ezek az úgynevezett „small talk"-ok kulcsfontosságúak abban, hogy össze tudjunk tartani egy céget. Ha szétcsúszik a társaság, az a munka hatékonyságának rovására mehet. Végül, a távmunka sem jó mindenkinek. Itt két végletet lehet látni a normális munkavégzésen túl.

A teljes cikk elolvasható az unilife.hu-n »