felvi.hu


Indul a tavaszi állásbörze szezon

2019.03.22

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy már az egyetemi, főiskolai évek alatt is érdemes szakmai tapasztalatot szerezni. A kötelező gyakorlatokon és nyári munkákon kívül nagyszerű lehetőséget kínálnak erre az állásbörzék. Rendszerint két hullámban szervezik ezeket a programokat: ősszel és tavasszal, így a következő hetekben is számtalan karriermustrát találni. Érdemes szerencsét próbálni!

A mustrán mindenki tanul

Néhányan feleslegesnek tartják, hogy állásbörzéken nézelődjenek, mondván, úgysem kínálnak konkrét lehetőségeket a cégek, kevés az esély arra, hogy valaki ott kapjon munkát. Persze erre is létezik ellenpélda, no, meg tucatnyi előnnyel is járnak ezek az események. Egyebek mellett felmérhetjük a vállalkozások jelöltekkel szemben támasztott elvárásait, megtudhatjuk, miben vagyunk jók, miben kell még fejlődnünk. Gyakorolhatjuk a kommunikációt leendő munkaadónkkal, részt vehetünk magyar és idegen nyelvű állásinterjúkon, teszteket tölthetünk ki. Ismerkedhetünk, építhetjük a kapcsolati hálónkat, feltérképezhetjük, milyen elméleti és gyakorlati tudást várnak el tőlünk. Találkozhatunk a konkurenciával, azaz azon társainkkal, akik szintén álláshoz szeretnének jutni. Olyan cégekkel is megismerkedhetünk, amelyekről korábban esetleg nem is hallottunk, mégis érdekesek lehetnek számunkra. Természetesen az is előfordulhat, hogy egy-egy vállalkozás nem lesz szimpatikus, ilyenkor ezeket ki is szűrhetjük, így legközelebb nem pazaroljuk majd rájuk az időnket. A cégek többnyire karriertanácsadókkal jelennek meg a börzéken, akik hasznos tippekkel láthatnak el minket.

Hogyan készüljünk az állásbörzére?

Először is, ha hatékonyak szeretnénk lenni, és nem akarunk céltalanul nézelődni a cégek standjai között, akkor érdemes egy kis időt áldozni az előkészületekre. Gondoljuk át otthon, hogy a kiállító cégek közül melyeknél dolgoznánk szívesen, milyen munkakör illik a leginkább a végzettségünkhöz, képességeinkhez. Az állásbörze nem más, mint egy kiállítás, ahol a cégek megjelennek, hogy kapcsolatot teremthessenek leendő munkatársaikkal, illetve felmérjék, hogy kik és milyen készségekkel pályáznak az állásokra. Nem csupán arról van szó tehát, hogy önéletrajzokat gyűjtenek, hanem többnyire saját jelentkezési űrlapjukat is kitöltetik a jelöltekkel. Mivel számtalan cég kiállít egy-egy ilyen rendezvényen, lehetetlenség mindhez eljutni, ezért célszerű sorrendet felállítani közöttük, mégpedig aszerint, hogy melyek a legvonzóbbak számunkra.

Készítsünk jegyzetet!

Ha összeállítottuk a listánkat, gyűjtsük össze a fontosabb információkat a cégekről! Írjuk össze, mit érdemes tudni róluk: mi a profiljuk, mekkorák, miben erősek, mely területeken érdekeltek, milyen állásokat hirdetnek, mik az elvárások, miért vonzóak, nézzünk utána a vállalkozás történetének, azt is célszerű megkeresni, kik töltenek be vezetői pozíciókat a cégnél. Ajánlatos táblázat formájában elkészíteni az összegzésünket, és ha hagyunk üres rubrikákat, akkor a mustrán is ki tudjuk még egészíteni fontos információkkal. A lényeg, hogy átlátható legyen a leírás, hogy utána könnyen el tudjunk igazodni rajta.

Fontos a megjelenés és a kíváncsiság

Ugyan az állásbörze még nem interjú, mégis érdemes hangsúlyt fektetni a megjelenésünkre. Nem kell kosztümre, öltönyre gondolni, de azért túl lazán sem célszerű öltözni. Az a legjobb, ha visszafogottan, de elegánsan, rendezetten érkezünk, így jó benyomást kelthetünk a cégek képviselőiben. A sminket sem érdemes túlzásba vinni, az az ideális, ha nem vagyunk túlságosan feltűnőek, de azért mégis megjegyeznek minket. Vigyünk magunkkal olyan táskát, amelybe össze tudjuk gyűjteni a cégektől kapott szóróanyagokat. Rendkívül fontos a nyitottság. A cégek értékelik, ha kíváncsiak vagyunk, értelmes kérdéseket teszünk fel, és a problémák megoldására koncentrálunk. Ha igyekszünk minél több információt gyűjteni, akkor azt a benyomást keltjük, hogy valóban érdekel minket a lehetőség. Közben pedig elsüthetjük azokat a mondatokat, amelyeket a felkészülés során olvastunk a vállalkozásról, ezt biztosan különösen értékelik majd.

Tesztelhetnek is minket

Az állásbörzék nagy részén próba állásinterjún is részt vehetünk, ám ez többnyire fesztelenebb, kevésbé kötött, mint a valódi megmérettetés, hiszen itt többnyire nem konkrét pozícióra keresnek embert, hanem csak egyfajta ismerkedés zajlik. Általában szakmai tesztek kitöltésére is nyílik lehetőség, szerencsés esetben pedig időpontot is kaphatunk konkrét állásinterjúja. Van, ahol pszichológusok, álláspiaci szakértők is segítenek a fiataloknak, célszerű ezeket a lehetőségeket is kihasználni. Akkor sem szabad elkeseredni vagy kétségbe esni, ha esetleg rosszul sikerül ez a teszt. Érdemes úgy felfogni, hogy ez egy szimulációs helyzet, ami azt a célt szolgálja, hogy gyakoroljunk, segítségével pedig könnyebben megy majd a bizonyítás élesben.

Vigyünk magunkkal önéletrajzot

Mindenképpen vigyünk magunkkal önéletrajzokat az állásbörzére. Ha semmiféle szakmai tapasztalatunk nincs, akkor koncentráljunk az erősségeinkre, és igyekezzünk kidomborítani azokat a területeket, amelyekben jók vagyunk. Csak azt írjuk le, ami valóban igaz, ellenkező esetben le is bukhatunk, ami összességében sokkal hátrányosabb következményekkel jár, mint ha nem akartuk volna olyan jó színben feltüntetni magunkat. Ám azt, ami tényleg az erősségünk, feltétlenül tüntessük fel a CV-ben. Válasszunk előnyös fotót, ha nincs ilyen, inkább készíttessünk, nagyon sok múlik ugyanis egy-egy jól sikerült képen. Azoknak a cégeknek, amelyekhez nagyon szeretnénk bejutni, írjunk személyre szóló önéletrajzot és motivációs levelet, a többieknek elég lesz egy egyen CV is. Számtalan mintát találni az interneten, a legtöbben az amerikai típust részesítik előnyben, amely nem túl terjengős, kellően átlátható, mégis sok információt tartalmaz. Nem árt 70-80 önéletrajzot is kinyomtatni, nem tudhatjuk ugyanis, melyik segít majd hozzá minket egy jó álláshoz.

A börze után is van még teendő

A begyűjtött prospektusok, névjegykártyák és esetleges ígéretek még számos teendőt tartogatnak az állásbörze utánra is. Ha feljegyeztük, kivel miben maradtunk, érdemes idővel érdeklődni, hogy megnézték-e az anyagunkat, milyenek a kilátások, mire számíthatunk. Ha kaptunk telefonszámot, úgy is érdeklődhetünk, de akár emailt is írhatunk. Amennyiben mi ígértünk valamit a cégek képviselőinek – például, hogy idegen nyelven is elküldjük az önéletrajzunkat, vagy hogy a szakdolgozatunkból, kutatásunkból küldünk át egy részt –, tartsuk be a szavunkat, mellyen nem csupán jó pontot szerzünk és megbízhatóságról tanúskodunk, de még több oldalról mutatkozhatunk be a vállalat előtt. Elképzelhető, hogy nem pozitív választ kapunk, de ez esetben sem szabad elkeseredni. Ha azt mondják, hogy nem minket választottak, célszerű rákérdezni, hogy miért, mi volt a gond, miben kellene fejlődnünk, hiszen sokat tanulhatunk ezekből a helyzetekből is. Elképzelhető, hogy éppen ez a nyitottságunk, pozitív hozzáállásunk győzi meg őket arról, hogy legközelebb minket válasszanak, vagy, hogy ajánljanak minket egy másik vállalkozásnak.