Rendezvény menedzsment szakirányú továbbképzés
Szak neve nagybetűsen RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Szak neve rendezvény menedzsment szakirányú továbbképzés Végzettségek
Képzési terület gazdaságtudományok 4. A felvétel feltételei - szöveges A képzésben alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezők vehetnek részt.
Képzési idő 2 Kreditek száma 60 7. A képzés során elsajátítandó kompetenciák, tudáselemek, megszerezhető ismeretek, személyes adottságok, készségek, a szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben Elsajátítandó kompetenciák: A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle kisebb és nagyobb konferenciák, kiállítások, kulturális rendezvények megszervezésére. Ismerni fogják a rendezvényekhez kötődő hazai és protokoll előírásokat, a rendezvénymarketing speciális kérdéseit. Képesek lesznek saját vállalkozás alapítására és a szükséges pályázati, szponzori támogatások megszerzésére. A képzés során folyamatosan fejlődik kommunikációs és problémamegoldó képességük. Tudáselemek, megszerezhető ismeretek: * a menedzsment fogalma, funkciói és feladatai; * konferenciák, kongresszusok szervezése és marketingje; * kulturális rendezvények szervezése és marketingje; * kiállításszervezés és -marketing; * családi és magánrendezvények szervezése; * vállalati rendezvények szervezése; * a turizmus alapfogalmai, a turizmus piacának összefüggései, a turizmus irányítási és szervezeti rendszere, a hivatásturizmus alapjai; * vállalkozási ismeretek; * forrásfeltárás, pályázatírás.
Személyes adottságok: * jó szervezőkészség; * rugalmasság, kreativitás; * problémamegoldó képesség; * döntésképesség; * jó kommunikációs készség; * együttműködési képesség, csapatmunkára való alkalmasság. A szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben: A képzés elvégzése során a hallgatók képesek lesznek a rendezvényeket komplex módon szemlélni, megismerkednek a hivatásturizmus alapismereteivel és speciális szakterületeivel. A menedzsment ismeretek között hangsúlyosan szerepelnek a rendezvényekhez kapcsolódó kockázatmenedzsment speciális területei, a rendezvények marketingje és finanszírozási lehetőségei, a rendezvényekhez kapcsolódó protokolláris és vendéglátóipari (gasztronómiai) szabályok. A képzésben megjelennek a rendezvények speciális területei, a szálláshelyeken, nemzeti parkokban, témaparkokban, kulturális létesítményekben, látogatóközpontokban egyre népszerűbb élménymenedzsment, animáció is. A hallgatók képesek lesznek önálló kisvállalkozásokat alapítani és működtetni a rendezvényszervezés területén.
8. A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditérték Alapozó ismeretek: 15 kredit Általános menedzsment; vendéglátó- és gasztronómiai ismeretek; kommunikációs ismeretek; turisztikai alapismeretek; vállalkozói ismeretek. Szakismeretek: 25 kredit Konferencia- és kongresszusszervezés; kiállításszervezés; speciális rendezvények szervezése; rendezvénymenedzsment; animáció; etikett, protokoll; pályázatírás; kommunikációs gyakorlat, ügyfélkapcsolatok, panaszkezelés. Szakmai gyakorlati ismeretek: 14 kredit Rendezvényszervezés a gyakorlatban, esettanulmányok, projektmunkák.
9. A szakdolgozat kreditértéke 6 kredit |