Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó szakirányú továbbképzés
Szak neve nagybetűsen CSOKOLÁDÉ-, KÁVÉ-, TEAKÉSZÍTŐ MESTER SZAKTANÁCSADÓ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Szak neve csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szaktanácsadó szakirányú továbbképzés Végzettségek
Képzési terület agrár 4. A felvétel feltételei - szöveges Bármely képzési területen legalább alapképzésben (vagy korábbi képzési rendszerben ezzel egyenértékű szintű képzésben) szerzett oklevél. Képzési idő 4 Kreditek száma 120 7. A képzés során elsajátítandó kompetenciák, tudáselemek, megszerezhető ismeretek, személyes adottságok, készségek, a szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben A képzés során elsajátítandó tudáselemek, ismeretek: A kurzus célcsoportját azok a felsőfokú végzettségű szakemberek alkotják, akik elmélyültebb ismereteket kívánnak szerezni a csokoládé-, kávé- és teatermékek előállítási technológiájával, illetve e termékek gyártásával és forgalmazásával összefüggő mérnöki, gazdasági, szervezési és marketingfeladatokkal kapcsolatban. A képzés célja olyan elméletben és gyakorlatban egyaránt jártas szakemberek képzése, akik képesek a termelés folyamatának egészét áttekinteni, és egy üzem vezetésével kapcsolatos gazdasági, szervezési, vezetési, technológiai és műszaki döntéseket megalapozottan meghozni. A szakképzésben végzett hallgatók felkészültségük révén hozzájárulnak a hazai gasztronómiai kultúra fejlődéséhez. A képzés rendszerszemléletű megközelítésre törekedve integrálja a szakterülettel összefüggő kémiai, élelmiszeripari mikrobiológiai, művelettani, gépészeti, gazdálkodás- és marketingtudományi ismeretanyagot. Személyes adottságok, készségek: Jártasságok: A résztvevők jártasságot szereznek csokoládé-, kávé- és teaelőállító vállalkozások technológiai tervezésében, a technológia üzemeltetésében, a termékminősítés és Készségek: A résztvevők készségszinten sajátítják el a nyersanyagok optimális kiválasztását és kezelését, a különböző termékek készítésének technológiai folyamatait, gazdasági, műszaki jellegű feladatok optimalizálását és a hatékony piackutatási és marketing technikák felhasználását a termékértékesítésben. A szakképzettség alkalmazása konkrét környezetben, tevékenységrendszerben: A képzés eredményes befejezését követően a hallgatók komplex módon képesek áttekinteni, optimalizálni és irányítani a csokoládé-, kávé- és teaelőállítással és 8. A szakképzettség szempontjából meghatározó ismeretkörök és a főbb ismeretkörökhöz rendelt kreditérték Technológia-ismeretkör: 70 kredit Gazdasági ismeretkör: 22 kredit Tanulmányi szemlék és beszámolók: 18 kredit 9. A szakdolgozat kreditértéke 10 kredit |