felvi.hu


Melyik tanárhoz érdemes felvenni az órákat?

2021.09.08

Ha létezik óriási dilemma a tárgyfelvételnél, akkor az a tanár kiválasztása. Muszáj segítséget kérni, na de honnan és kitől? Összeszedtük a legmegbízhatóbb, leghitelesebb, és legkönnyebben elérhető forrásokat.


Mielőtt nekikezdenél

Az egyetemen három típusú tárgyat tudsz felvenni: kötelező, kötelezően választható, szabadon választható. Mikor eljutsz odáig, hogy érdeklődsz az egyes tanárokról, muszáj figyelembe venned a tárgyat is, amit tanít. Kötelező tárgyak esetében olyantól érdeklődj, aki a te szakodra járt. Főleg az első féléves tárgyaknál fordul az elő, hogy több szak is egyszerre tanulja, ennek ellenére jobb biztosra menni. Kötválnál és szabválnál bárki segíthet, aki anno felvette a tárgyat. Feltétlenül egyeztesd a tantárgyi adatlapokat is, nehogy az évek során eszközölt változtatások kínos meglepetéseket okozzanak.

Keresd fel mentorodat!

Ha voltál gólyatáborban vagy bevonó héten, akkor első körben érdemes az ott kapott mentorodhoz fordulni. A mentorok komoly kiválasztási folyamaton mennek keresztül, csak úgy nem kerül oda senki. Még ha nem is egy szakon tanultok, biztos hallott valamit a tanárról, esetleg van olyan ismerőse, akihez tovább tud küldeni. A mentorodban feltétlenül megbízhatsz, biztos lehetsz benne, hogy nem akar átverni. Ugyan ilyen jó megoldás, ha van más felsőbbéves ismerősöd az egyetemen.

Kérdezd a „vén rókákat”!

Létezik-e hitelesebb forrás annál a hallgatónál, aki minimum egy fél évet eltöltött az adott oktató óráin? Hol találhatok ilyet? Sokszor emlegettük a Facebook csoportokat, ebben az esetben is ők jelentik a megoldás kulcsát! Kell, hogy legyen egy össznépi vagy kari csoport, aminek szaktól és évfolyamtól függetlenül több hallgató tagja.

A teljes cikk elolvasható itt: UniLife.hu »