felvi.hu


Négy hiba, amit gólyaként elkövethetsz

2021.06.03

Gimiből egyetemre kerülni az egyik legnagyobb mérföldkő, ami az ember életében bekövetkezik: mondhatni a hivatalos fordulópont, amikortól a szülők óvó tekintete már nem figyel, amikor már kötelezés helyett inkább kötelezettségek vannak – amikről neked kell gondoskodnod. De mik azok a hibák, amikbe belefuthatsz?

Teljes elúszás, lenullázott számla, rossz eredmények – ez csak néhány azon dolgok közül, amibe a szokatlan szabadság kezdetén belefuthatsz, ami mellé még a pandémia okozta bezártság utáni „csak-hadd-bulizzak-már" is hozzáadódik.

Nem muszáj azonban a saját bőrödön megtapasztalni ezeket, és nem, a bulizásról sem kell lemondanod mellé: mutatjuk, mire figyelj!

Járj be órára!

Pontosan tudjuk, hogy mennyire csábító a reggel nyolcas óra helyett tovább aludni, a délután kettőkor kezdődő helyett pedig inkább ebédelni a haverokkal, de ne ess abba a hibába, hogy a gyakorlataid kihagyod, ugyanis a legtöbbről limitált alkalommal hiányozhatsz, másrészt pedig oltári kimaradással kell szembenézned a hetek múltával. Ha spórolni akarsz a bejáráson, akkor inkább az előadásokból csípj le, hiszen azokra általában nem kötelező bejárni, és az anyagot is csak vizsgaidőszakra kell elsajátítani – ami nem mellesleg legtöbbször megtalálható online.

Bulizz – de okosan!

Okosan alatt most nem a szokásos "ne igyál sokat, figyeld a poharad, vigyázz idegenekkel" típusú tanácsokra gondolunk (bár ezek is szörnyen fontosak!), hanem, hogy ne menjen a már említett szemináriumok rovására. Olyan napot (vagy napokat) válassz a partizásra, amikor másnap tutira pihenhetsz anélkül, hogy derékba törne a féléved. Ha fontos számodra a bulizás, akkor erre már a tárgyfelvétel során is gondolhatsz, és például elkerülheted a kínos pillanatot, amikor péntek reggel kihagyhatatlan órád van.

A teljes cikk elolvasható az unilife.hu-n »