felvi.hu


Kollégiumi beköltözés: na de mégis hogy?

2021.09.15

Különleges pillanatok jönnek a leendő elsőéves egyetemisták számára. Akik eddig élvezték az otthon melegét, most az önálló élet kapuján állnak és kiköltöznek a családi fészekből. Összeszedtünk nektek néhány hasznos információt, ami segíthet a pakolásban és abban, hogy semmiért ne kelljen visszafordulni félúton.

Először is, írj listát!

A rendezés és tervezés a lelke mindennek. Ez most sincs másképp, a kollégiumi beköltözés előtt elengedhetetlen írni egy listát ahhoz, hogy semmi ne maradjon ki a bőröndből. Azt javasoljuk, hogy először írd össze a mindennapos használati cikkeket, mi az, ami a reggeli rutinhoz elengedhetetlen és semmiképp nem hiányozhat a kollégiumból. Érdeklődj, mennyire jól felszerelt például takarítóeszközök terén és ami szükséges, szerezd be előre.

Készülj fel mindenre!

Sajnos a jelenlegi járványhelyzetben arra is fel kell készülni, hogy ha egyik napról a másikra ki kell költözni, akárcsak az előző évben történt. Mindenki nagyon reméli és bízunk benne, hogy erre nem kerül sor, de sajnos ez kiszámíthatatlan. Éppen ezért mindenképp megkönnyíti a helyzetet, ha nem három évre elegendő hideg élelmiszerrel felszerelkezve érkezel és a komplett gardróboddal együtt.

Mit hozz magaddal?

Nagy adag jókedvet, nyitottságot, türelmet, toleranciát, orrot és szájat fedő maszkot, fertőtlenítőt, a védettségi igazolványodat és persze a kedvenc gabonapelyhed se maradjon ki. Komolyra véve a szót, ímé néhány hasznos tipp, amikre ezen cikk írója kollégiumba való költözése során nem gondolt, de ma már mindenképp magával viszi:

 

A teljes cikk elolvasható itt: UniLife.hu »