felvi.hu


Jelenléti oktatás: Szocializálódni kellene újra, de mégis hogyan?

2021.10.15

A jelenléti oktatáshoz való visszatérés nemcsak a rutin visszaállását, hanem kihívásokat is jelent. A három szemesztert átívelő online és hibrid oktatás megtette a hatását, ennek következtében olyan alapvető dolgok tűnnek furcsának, mint a szocializálódás és a kapcsolatépítés.

Az online oktatás következtében az egyetemisták hatalmas szabadságra tettek szert, hisz otthonuk melegéből, kikapcsolt hanggal és kamerákkal követhették előadásaikat. Ez több előnnyel járt, amelyek elvesztek amiatt, hogy vissza kellett térni az egyetem területére.

Az oktatási intézménybe lépve több diák szembesült azokkal a problémákkal, hogy milyen régen kellett emberekhez szólnia, valós időben kommunikálnia és a megszokott pizsama helyett, általánosságban megjelennie embertársai előtt. Ezekben a helyzetekben jól jöhet pár ötlet, mégis hogyan lehet visszatérni a normális életbe.

1. Aktivizáld magad az egyetemi programokon

Esetleg menj el rájuk. Nem kell minden eseményen részt venni, de ha találsz pár érdekes extra előadást, bulit, közösségi eseményt, ne hagyd ki! Lehet, hogy jó arcokkal is fogsz találkozni, ha meg nem, legalább nem otthon gubbasztottál, emellett még bizonyos mennyiségű tudásra is szert tehetsz.

2. Beszélgess

Meglepő, mi? Ne csak fejben találj ki történeteket, párbeszédeket, hanem valósítsd is meg azokat! A legtöbben nem néznének rád furán akkor, ha kérdezel valamit, általában még kedvesen is válaszolnak.

A teljes cikk elolvasható itt: UniLife.hu »