felvi.hu


Nyílt napok: információ első kézből

2023.11.17

Pár kattintással szerezhetünk ugyan információkat a kinézett egyetemről, követhetjük az intézményi híreket a közösségi oldalakon, ám valós véleményt alkotni csak az első találkozás alkalmával lehet. Csak úgy tudjuk eldönteni, jól fogjuk-e érezni magunkat a kinézett városban, egyetemen, főiskolán, ha személyesen is megnézzük magunknak.

A személyes benyomások megszerzésére kiváló lehetőség a nyílt nap. Az intézmények ezt bemutatkozási lehetőségként használják: tájékoztató előadásokat tartanak, válaszolnak a kérdésekre a bejutási feltételekről vagy a felvételi technikai részleteiről, körbevezetnek a campuson, benézhetsz órákra – vagyis belekóstolhatsz abba, mi vár rád a hallgatói évek alatt.

A nyílt napok időpontjait megtalálod a Felvi nyíltnap-keresőjében! »


Sokszor nem könnyű eldönteni, hogy melyik intézményt válaszd, de ha szétnézel a továbbtanulásod tervezett helyszínén, elképzeled magad hallgatóként, barátkozol a várossal és annak környékével, az sokat segíthet a választásban. Még akkor is hasznos lehet elmenni, ha úgy gondolod, teljesen biztos vagy a választásodban – a személyes benyomások hatására előfordulhat, hogy átgondolod a sorrendedet.

Ha elmész egy nyílt napra, bátran kérdezz az ott tanuló hallgatóktól is! Hallhatsz tőlük sok gyakorlati tudnivalót, de az esetleges negatívumokat is megtudhatod a tantárgyakkal, lakhatással, közlekedéssel, kikapcsolódási lehetőségekkel kapcsolatban is.

Ne félj listázni az elvárásaidat!

Mielőtt útnak indulsz, tedd fel magadnak a kérdést, milyen elképzeléseid vannak a jövőddel kapcsolatban, mit vársz el attól az intézménytől, ahol tanulni szeretnél. Ha más városba utazol, akár egyedül, akár barátokkal, akár a szüleiddel, már az odavezető úton ráhangolódhatsz, átgondolhatod, miért is szeretnél ott hallgató lenni, mit vársz a képzéstől, mire vagy kíváncsi. Ehhez összeállítottunk egy kérdéslistát, ami a segítségedre lehet – jegyzetelj és kérdezz bátran, gyűjts be minden információt és választ!

1. Amikor még csak készülődsz...


2. Amikor már ott vagy:


3. Amikor összegzed a benyomásaid és a megszerzett információkat: