felvi.hu


10-én jár le a keresztféléves ügyintézési határidő

2022.01.07

Mire figyelj, ha az utolsó napokra hagytad?

Legkésőbb január 10-én éjfélig van lehetőségük a keresztféléves jelentkezőknek, hogy frissítsék adataikat, benyújtsák a még hiányzó dokumentumaikat, illetve egyetlen alkalommal módosítsák a korábban megjelölt szakok sorrendjét.

A november 16. után megszerzett és a felvétel feltételéül szolgáló, a pontszámításhoz nélkülözhetetlen vagy többletpontokat igazoló dokumentumokat legkésőbb 2022. január 10-ig lehet pótolni az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában.

A pontszámításhoz szükséges (és a jelentkezéskor vagy azóta még nem csatolt) dokumentumokat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet feltölteni – a sikeres feltöltést követően a fájl megjelenik a Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázatban. A jelentkezési helyek számától függetlenül elegendő mindent egy példányban feltölteni, arra azonban figyelni kell, hogy a dokumentum jól olvasható legyen, illetve tartalmazza a jelentkező személyes adatait. Ugyanitt lehet ellenőrizni az egyes dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat is.

Nem kell feltölteni az alábbiakat:


Ezeket az adatokat az Oktatási Hivatal átveszi a közhiteles nyilvántartásból, és folyamatosan láthatók az E-felvételiben.

Erről bővebben a Felvételi tájékoztatóban lehet olvasni »


Szintén január 10-ig van lehetőség a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjének módosítására. Ez egyetlen alkalommal tehető meg, az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Az űrlap elmentésével a módosítási kérelem automatikusan bekerül a rendszerbe, és az elbírálást követően a jelentkező már az új sorrendet fogja látni az E-felvételi felületén. A sorrendmódosítás során csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet átmozgatni, új képzést már nem lehet rögzíteni.

Lehetséges a jelentkezési helyek visszavonása – kizárása – is, ami nem számít sorrendmódosításnak, arra ettől függetlenül van lehetőség. A visszavont jelentkezési helyeket nem szükséges sorrend-módosítással hátrébb helyezni. Jó tudni viszont, hogy a visszavont jelentkezési hely visszaállítására később már nincs lehetőség! Új jelentkezési helyet sem lehet felvenni helyette.

személyes adatok változását szintén január 10-ig jelezhetik a felvételizők az E-felvételi Személyes adatok menüpontjában. Itt azok az adatok is módosíthatók a rendszerben, amelyek a jelentkezés határidőt követően változtak meg (pl. költözés miatt a lakcím, házasság miatt a név stb.). Egyes személyes adatok módosítását dokumentummal is igazolni kell (pl. a névváltozás, vagy az állampolgárság változása).

Ezekről bővebben itt lehet olvasni »

A ponthatárokat várhatóan január 24-én hirdetik ki, és elsőként a Felvin lesznek elérhetők.