felvi.hu


Megvannak a pótfelvételi ponthatárai

2022.08.24

Nyilvánosságra hozták a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak.

A 2022-es pótfelvételi eljárásban jelentkezőknek azonban nem kell várniuk az üzenetre, az eredményüket az E-felvételiben is megtekinthetik. A most megállapított ponthatárok azonosak, vagy egyes esetekben magasabbak, mint az általános eljárásban megállapított ponthatárok.

A ponthatárok itt böngészhetők »

Besorolási határozat az E-felvételiben

Az Oktatási Hivatal minden jelentkező esetében ún. besorolási döntést hoz. A besorolási döntés az E-felvételi Hivatalos iratok menüpontjából tölthető le, amelynek elérhetőségéről minden jelentkező e-mailben is értesítést kap. A besorolási döntésben a jelentkező tájékoztatást kap a jogorvoslat lehetőségéről is.

A sikeres felvételizőknek az érintett felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld, amelyben többek közt tájékoztatja a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

Jogorvoslat

A besorolási döntéssel szemben bírósági jogorvoslat áll a felvételizők rendelkezésére. A jelentkezők a besorolási határozat ellen, annak közlésétől számított 15 napon belül közigazgatási pert indíthatnak. Lényeges, hogy a keresetlevelet kizárólag a besorolási határozat közlését követően lehet benyújtani.

Bővebben a jogorvoslat menetéről a Felvételi tájékoztatóban »