felvi.hu


Pótfelvételi: pontszámok az E-felvételiben

2022.08.18

Nemsokára véget ér a pótfelvételi eljárás: a jelentkezők megtekinthetik felvételi összpontszámukat az E-felvételiben, a ponthatárokat pedig várhatóan augusztus 24-én hirdetik ki.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. A feltöltött dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet ellenőrizni (Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázat).

A felvételi összpontszámért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintani.

Ponthatárok: augusztus 24-én

Az idei pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait várhatóan 2022. augusztus 24-én délután hirdetik ki, és elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről, de az nemcsak innen tudható meg, hanem a közzététel után az E-felvételiben is megnézhető.

A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – szintén az E-felvételi tölthető majd le (Hivatalos iratok menüpont). Ennek elérhetővé válásáról minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

A sikeres felvételizőknek az érintett felsőoktatási intézmény külön felvételi határozatot küld, amelyben többek közt tájékoztatja a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.