felvi.hu


Pótfelvételi: jelentkezés után, ponthatárok előtt

2022.08.06

A pótfelvételi ponthatárokra augusztus 24-ig még várni kell, jelenleg a jelentkezések feldolgozása zajlik. Az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak pedig érdemes utánanézni a hirdetményben, ugyanis az idő rövidsége miatt nem érkezik külön behívó levél.

Megkezdődött a jelentkezők adatainak, dokumentumainak a feldolgozása. Nagyon fontos, hogy mindenki folyamatosan figyelje azt az e-mail címet, amit a jelentkezéskor megadott, mert az esetleges hiánypótlási felhívást, egyes értesítéseket arra a címre fogja kapni.

Alkalmassági, gyakorlati és felvételi vizsgák

Ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi meghirdetésben jelzik, és közlik annak pontos időpontját is. Ezeket a vizsgákat általában augusztus 8. és 19. között tartják meg az intézmények, és további információ is tőlük kérhető. Az idő rövidsége miatt a vizsgára külön behívó levelet általában nem küldenek!

Aki felsőoktatási felvételi szakmai vizsgára jelentkeztek, azok úgy készülhetnek, hogy a vizsgájukra augusztus 15-16-án kerül sor. Ők várhatóan erre behívó levelet fognak kapni attól a felsőoktatási intézménytől, ahová jelentkeztek.

Ponthatárok

A pótfelvételi eljárásban meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:


A ponthatárokat várhatóan 2022. augusztus 24-én hirdetik ki, ekkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a ponthatárok kihirdetését követően a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.