felvi.hu


Megjelent a Tájékoztató kiegészítése

2021.01.29

A szeptemberben induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatójának hivatalos kiegészítésében a korábban közzétett meghirdetések módosítása, kiegészítése mellett új jelentkezési lehetőségeket is meghirdettek a felsőoktatási intézmények.

A mai naptól kiegészített, pontosított formában található meg a Felsőoktatási felvételi tájékoztató.

A jelentkezőknek akkor is érdemes áttanulmányozniuk a jelentkezési szabályokat, meghirdetéseket, ha korábban már megnézték azokat a honlapon.

Kiegészítések, javítások, módosítások

Vannak olyan szakok, amelyeket különböző okok miatt decemberben még nem hirdettek meg a felsőoktatási intézmények, most viszont megjelennek. Az új meghirdetések és az egyéb korrekciók, törlések beépültek a Tájékoztató szövegébe, és így az egységes szerkezetben olvashatók a Felvin.

Jelentkezési határidő: 2021. február 15.

Legkésőbb 2021. február 15-én éjfélig van lehetőség jelentkezni az E-felvételiben a szeptemberben induló képzésekre. Szintén eddig kell befizetni a megjelölt jelentkezési helyek alapján számított kiegészítő eljárási díjat átutalással, vagy bankkártyás fizetéssel (internetes tranzakcióra alkalmas bankkártyával). A jelentkezés ingyenes, ha 3 szakra (magyar állami ösztöndíjas, önköltséges formában) jelentkezik valaki. Amennyiben ezen túl további képzéseket kíván megjelölni (legfeljebb még 3 helyet lehet), akkor kiegészítő eljárási díjat kell fizetnie.

Hitelesítési határidő: 2021. február 20.

2021. február 20-ig kell hitelesíteni a jelentkezést Ügyfélkapun keresztül, vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190).

Fontosabb változások

Az osztatlan tanárképzésre jelentkezők pályaalkalmassági vizsgájára vonatkozó jogszabályi előírások megváltoztak a Tájékoztató 2020. december 28-i megjelenése után. Az ezzel kapcsolatos információkat a felsőoktatási intézmények az érintett meghirdetéseknél teszik közzé.

A felsőoktatási intézmények a felsőoktatási szakképzésben szerzett oklevéllel rendelkező jelentkezőket is rangsorolhatják az oklevél minősítése alapján, amennyiben alapképzésre, osztatlan képzésre vagy felsőoktatási szakképzésre jelentkeznek.

A Szent István Egyetem 2021. február 1-jétől Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem néven működik tovább.

A Hivatalos kiegészítés egybeszerkesztett változata letölthető (pdf-ben) ide kattintva »