felvi.hu


Ma kiderülnek a pótfelvételi ponthatárok

2020.08.26

Augusztus 27-én, a délutáni órákban várhatók a pótfelvételi eljárás ponthatárai, amelyeket először itt, a Felvin lehet majd böngészni. Az eredmények az E-felvételiben is elérhetők lesznek, akik pedig a jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak az eredményekről.

A 2020 szeptemberében induló képzések ponthatárait augusztus 27-én, csütörtök délután hirdetik ki és azok elsőként itt, a Felvin lesznek elérhetők. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobilszámukat, SMS-értesítést is kapnak az eredményekről.

Számos oka lehet, ha valaki egyáltalán nem kap SMS-t, pl. tévesen adta meg a mobilszámát, esetleg az időközben megváltozott. Az eredmény azonban nemcsak innen tudható meg, hanem a ponthatárok közzététele után az E-felvételiben is megnézhető.

A besorolási határozatok legkésőbb augusztus 28-tól tölthetők majd le az E-felvételiből.

Több mint 9500-an jelentkeztek

Összesen 9 556-an nyújtottak be érvényes jelentkezést a pótfelvételi eljárásban meghirdetett, szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők több mint 64,3 százaléka alapképzést, 16 százaléka mesterképzést, 11,2 százaléka felsőoktatási szakképzést, 8,5 százaléka pedig osztatlan képzést jelölt meg első helyen.

Az első helyes jelentkezések alapján ösztöndíjas szakot összesen 3 803 felvételiző választott, közülük 906-an pedagógusképzésre szeretnének bejutni: 177-en jelölték meg a gyógypedagógia, 166-an a tanító és 151-en az óvodapedagógus szakot. A gazdaságtudományi képzési terület szakjaira 684-en, a műszaki képzések szakjaira 530-an jelentkeztek első helyen. Az önköltséges képzések közül a legnépszerűbb 614 első helyes jelentkezővel a jogász szak, ezt követik a gazdálkodás és menedzsment (190 jelentkező), a kommunikáció és médiatudomány (116 jelentkező), valamint a kereskedelem és marketing (108 jelentkező) szakok.
A legtöbben, 866-an a Debreceni Egyetem valamely képzésére jelentkeztek első helyen, a Pécsi Tudományegyetemre 845-en szeretnének bejutni, a Budapesti Gazdasági Egyetem képzéseit 744-en, az Eötvös Loránd Tudományegyeteméit 633-an jelölték meg első helyen.