felvi.hu


A magyarországi felsőoktatási intézmények külhoni székhelyen kívüli képzései - 2020. augusztus

2020.07.31

Az elmúlt években kialakult gyakorlatnak megfelelően az Innovációs és Technológiai Minisztérium a 2020-as évben is támogatni kívánja a magyarországi felsőoktatási intézmények Kárpát-medencében működő székhelyen kívüli (kihelyezett) képzéseit, tekintettel arra, hogy e képzések hiánypótló szerepet töltenek be a külhoni magyar értelmiség utánpótlásának biztosításában.

A felvételi eljárás lebonyolítását az eddigi gyakorlatnak megfelelően nem az Oktatási Hivatal, hanem az érintett felsőoktatási intézmény végzi. A székhelyen kívüli képzéseit meghirdető felsőoktatási intézményeknek – függetlenül attól, hogy melyik szakaszban hirdette meg azokat – a felvételi eljárás lebonyolítását úgy kell lezárnia, hogy a felvett hallgatók létszámáról legkésőbb 2020. október 1. napjáig* tájékoztatja az Innovációs és Technológiai Minisztériumot, illetve a felvett hallgatók adatait lejelenti a Felsőoktatási Információs Rendszerbe (az ún. FIR-be).

Az egyes intézményektől beérkezett információkat az alábbiakban megtekinthető táblázatban összegeztük.

Külhoni székhelyen kívüli képzések 2020 nyári meghirdetései (pdf)

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy amelyik meghirdetésnél a beküldendő dokumentumok listája nincs feltüntetve, az erre vonatkozó információ a meghirdető felsőoktatási intézménytől kérhető!

* Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány-helyzet függvényében változhat.