felvi.hu


Pótfelvételi: pontszámok az E-felvételiben

2020.08.24

Végéhez közeledik a pótfelvételi eljárás: a jelentkezők megtekinthetik felvételi összpontszámukat az E-felvételiben, a ponthatárokat pedig legkésőbb augusztus 28-ig kihirdetik.


A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik. A feltöltött dokumentumok feldolgozottsági állapotát, valamint az elbírálásukat az E-felvételi Dokumentumok menüpontjában lehet ellenőrizni (Jelentkezésekhez csatolt dokumentumok táblázat).

A feldolgozottsági státuszokról ebben a cikkben található részletes információ »

A felvételi összpontszámért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek.

Ponthatárok: legkésőbb augusztus 28-ig

Az idei pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait legkésőbb 2020. augusztus 28-ig hirdetik ki, azok elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről, de az nemcsak innen tudható meg, hanem az E-felvételiben is megnézhető a ponthatárok közzététele után.

A besorolási határozat – amely tartalmazza, hogy a felvételiző mely képzésen kezdheti meg tanulmányait szeptemberben – szintén az E-felvételi tölthető majd le (Hivatalos iratok menüpont). Ennek elérhetővé válásáról minden jelentkezőt e-mailben is értesítenek.

A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény ún. felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.