felvi.hu


Január 10-ig tart a keresztféléves ügyintézés

2019.01.08

A keresztféléves jelentkezők 2019. január 10. éjfélig ellenőrizhetik és módosíthatják adataikat, egy alkalommal megváltoztathatják a jelentkezési sorrendjüket, valamint pótolhatják a jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumaikat.

Ideje még utoljára meggyőződni róla, hogy minden, a jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttünk-e, mert az esetleges pótlás szükségességéről nem érkezik külön értesítés. Ha van még hiányzó dokumentum, azt legkésőbb január 10. éjfélig fel kell tölteni az E-felvételi felületen.

Szintén csütörtök éjfélig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is. Nem késő még javítani az elírt vagy időközben megváltozott jelentkezői adatokat sem.

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – pl. az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása –, vagy az intézmény adatrögzítések függvényében változnak-gyarapodnak. Ezért előfordulhat, hogy valaki az általa vártnál alacsonyabb összpontszámot lát, ám ez azt is jelentheti, hogy a felsőoktatási intézmény, ahová jelentkezett, még nem rögzítette az általa szervezett vizsga eredményét, vagy mesterképzések esetében a különböző részeredményeket.

A felvételizőknek érdemes ezért a következő időszakban többször is visszalátogatniuk az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassák, illetve – a jelentkezési hely nevére kattintva – mindig megtekinteni az összpontszám részleteit is, mert ott is lényeges információk szerepelnek.

A keresztféléves ponthatárok kihirdetése várhatóan 2019. január 24-én történik itt, a Felvin.