felvi.hu


E-ügyintézés a keresztféléves felvételiben

2018.12.05

A keresztféléves jelentkezők 2019. január 10-ig ellenőrizhetik rögzített felvételi összpontszámukat, módosíthatják adataikat, pótolhatják még hiányzó dokumentummásolataikat és egyetlen alkalommal változtathatnak jelentkezési sorrendjükön. Fontos, hogy mindenki átnézze, hogy helyesen szerepelnek-e az adatai!


Adatok ellenőrzése

A 2019. februárban induló képzésekre jelentkezők az E-felvételibe történő belépés után a felületen megtalálják  a felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat, amelyeket ellenőrizniük kell.

Az E-felvételi egyes menüpontjaiban a felvételizők - ha szükség van rá - minden megadott adatukat módosíthatják. A jelentkezői státuszlapon pedig egyben, összegezve átnézhetik azokat, és ezt az oldalt elmenthetik, vagy ki is nyomtathatják maguknak. A Jelentkezői státuszlap az eljárás során folyamatosan elérhető.

hiányos jelentkezést benyújtók a jelentkezéskor megadott e-mail címükre legkésőbb 2019. január 3-ig felszólítást kapnak a pótlásra.

Dokumentumpótlás

A felvételizőknek ellenőrizniük kell azt is, hogy minden jelentkezéshez és pontszámításhoz szükséges dokumentumot feltöltöttek-e, mert az esetleges pótlás szükségességéről külön értesítést nem kapnak. Ha van még hiányzó dokumentum, azt minél hamarabb, de legkésőbb január 10-ig fel kell tölteniük. (Akiknek az elektronikus benyújtásra nincs lehetőségük, postán is küldhetik a dokumentummásolataikat az Oktatási Hivatal címére: 1443 Budapest, Pf. 220.)

Sorrendmódosítás

Szintén 2019. január 10-ig van továbbá lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra, illetve jelentkezési hely(ek) visszavonására is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott a felvételizők preferencia-sorrendje, ami alapján a jelentkezéseiket rangsorolták. Nem érdemes sorrendet módosítani, ha valamelyik jelentkezési helyen nem sikerült az alkalmassági vizsga, hiszen ez esetben az adott szakra egyébként is sikertelennek számít a jelentkezés.

Akik meggondolták magukat és már nem szeretnének valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, azoknak a sorrend módosítása helyett előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – törlését – választaniuk. Ez ugyanis nem számít bele az egyszeri sorrendmódosításba.

Felvételi pontszámok

Fontos tudni, hogy az egyes jelentkezési helyeken számolt felvételi összpontszámok a feldolgozottság – pl. az utólag feltöltött dokumentummásolatok feldolgozása – függvényében változnak-gyarapodnak, ezért a felvételizőknek érdemes az ügyintézési időszakban többször is visszalátogatniuk az E-felvételi felületére, hogy az aktuális értéket láthassák.

Minden fontos információ az E-felvételiben

A felvételizők a jelentkezéseik, dokumentumaik és kérvényeik állapotát kizárólag az E-felvételiben tudják nyomon követni. A ponthatárok megállapítását - várhatóan 2019. január 24-ét – követően ezen a saját online felületen érik el a besorolási döntést is.