felvi.hu


Pótfelvételi: pontszámok az E-felvételiben

2019.08.21

Végéhez közeledik a pótfelvételi eljárás, várhatóan augusztus 26-án kihirdetik a ponthatárokat, a jelentkezők pedig megtekinthetik a felvételi összpontszámukat az E-felvételiben.

A pontszámítás alapját a dokumentummal megfelelően igazolt és feldolgozott eredmények, valamint a közhiteles nyilvántartásokból kapott információk képezik.

A felvételi összpontszámért és annak részleteiért az E-felvételi Jelentkezések és pontszámok menüpontjára kell kattintaniuk a jelentkezőknek. Itt a jelentkezési hely neve melletti Pontszám oszlopban látható az adott szakon számított felvételi összpontszám, a magára a névre kattintva megjelenő táblázat pedig a legfontosabb részeredményeket tartalmazza.

Bővebben a felvételi összpontszámról »

Ponthatárok: augusztus 26-án


A 2019-es pótfelvételi eljárásban induló képzések ponthatárait várhatóan augusztus 26-án hirdetik ki, azok elsőként a Felvi.hu-n lesznek elérhetők. Azok, akik megadták a mobilszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményükről, de az nemcsak innen tudható meg, hanem az E-felvételiben is megnézhető a ponthatárok közzététele után.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún. besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levélben értesíti a jelentkezőket a ponthatárok megállapítása után. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le.

A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény ún. felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.