felvi.hu


A felsőoktatási intézmények külföldi képzési helyen meghirdetett képzései a pótfelvételiben

2017.08.03

Az elmúlt években kialakult gyakorlatnak megfelelően az Emberi Erőforrások Minisztériuma a 2017-es évben is támogatni kívánja a magyarországi felsőoktatási intézmények Kárpát-medencében működő székhelyen kívüli (kihelyezett) képzéseit, tekintettel arra, hogy e képzések hiánypótló szerepet töltenek be a külhoni magyar értelmiség utánpótlásának biztosításában.

A felvételi eljárás lebonyolítását az eddigi gyakorlatnak megfelelően nem az Oktatási Hivatal, hanem az érintett felsőoktatási intézmény végzi. A székhelyen kívüli képzéseit 2017 augusztusától meghirdető felsőoktatási intézményeknek a felvételi eljárás lebonyolítását úgy kell lezárnia, hogy a felvett hallgatók létszámáról legkésőbb 2017. október 1. napjáig tájékoztatja az Emberi Erőforrások Minisztériumát, illetve a felvett hallgatók adatait lejelenti a Felsőoktatási Információs Rendszerbe (a FIR-be).

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy amelyik meghirdetésnél a beküldendő dokumentumok listája nincs feltüntetve, az erre vonatkozó információ a meghirdető felsőoktatási intézménytől kérhető!

Külföldi képzési helyszínen 2017. augusztusban meghirdetett képzések (pdf)