felvi.hu


A pótfelvételi jelentkezés után...

2017.08.08

Hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a pótfelvételi eljárásban. A jelentkezési határidő lejárta után megkezdődött az adatok feldolgozása, a ponthatárok pedig augusztus 25-én várhatók. Az esetleges alkalmassági, gyakorlati vizsgáknak pedig érdemes utánanézni a hirdetményben, ugyanis az idő rövidsége miatt nem érkezik külön behívó levél.


Hétfő éjfélig lehetett jelentkezni a pótfelvételi eljárásban, a jelentkezőknek eddig kellett véglegesíteniük az űrlapokat az E-felvételiben, illetve hitelesíteniük a jelentkezésüket. A határidőt követően megkezdődött a rögzített adatok és a feltöltött dokumentumok feldolgozása.

Figyelem! Amennyiben a felsőoktatási intézmények alkalmassági, gyakorlati vizsgát vagy – elsősorban mesterképzésekben – felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, és közlik annak időpontját is. Külön behívó levelet (az idő rövidsége miatt) általában nem küldenek! A vizsgákkal kapcsolatban az adott felsőoktatási intézménytől kérhető bővebb információ.

 

Ponthatárok

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak:


A ponthatárokat várhatóan 2017. augusztus 25-én hirdetik ki, ekkor dől el, hogy ki került be az általa megjelölt képzésre. A felvettek a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.