felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2021. szeptemberben induló képzések

2020.12.28

Üdvözöljük a Felsőoktatási felvételi tájékoztató oldalain!

Elektronikus kiadványunk az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, mint hivatalos közlemény jelenik meg.

A 2021 szeptemberében induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatóját (továbbiakban: Tájékoztató) 2020. december 28-tól olvashatja ezeken az oldalakon, ahol a jelentkezés és a pontszámítás szabályait, tudnivalóit ismertetjük.

A Tájékoztató egységes szerkezetben tartalmazza a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos információkat, amelyek az egyes képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükségesek. Az eljáráshoz kapcsolódó meghirdetések az Egyetemek, főiskolák menüpontban találhatók meg, ahol – az általános követelményeken kívül – az adott szakon előírt egyéb követelményekről, feltételekről tájékozódhat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés akár érvénytelen is lehet!

ARCHÍVUM: Egyetemek, főiskolák »

 

A felsőoktatási intézmények által a jelenlegi felvételi eljárásban meghirdetett alapképzési (A), osztatlan képzési (O), felsőoktatási szakképzési (F) és mesterképzési (M) lehetőségekről az Egyetemek, főiskolák menüpontban tájékozódhat. A Szakkereső segítségével megtalálja, melyik intézményben indul a kiválasztott szak, a Szakleírások menüpontban pedig a képzési és kimeneti követelmények információi, valamint a végzettek elhelyezkedési adatai is böngészhetők. A Tanárképzés-választó alkalmazással abban segítünk, hogy az ezek iránt érdeklődők – az előképzettségük függvényében – ki tudják választani a számukra elérhető tanárszakot.

A felvi.hu E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolíthatja a felvételi jelentkezést, és nyomon követheti az eljárás folyamatát.

Sikeres felvételit kívánunk!