felvi.hu


3.3. A többletpontokat igazoló dokumentumok

2020.12.28

A felsőoktatási felvételi kormányrendeletben meghatározott, valamint – mesterképzések esetén – a felsőoktatási intézmények által meghatározott többletpontokat csak abban az esetben kapja meg a jelentkező, ha megfelel a többletpontot érő jogcím meghatározott feltételeinek, illetve legkésőbb a dokumentumpótlás végső határidejéig megfelelő dokumentummásolattal igazolja is a jogosultságot.

Figyelem! A többletpontokat igazoló dokumentummásolatok hiánya vagy nem megfelelő benyújtása azt eredményezi, hogy a jelentkező nem kapja meg az ezen a jogcímen járó többletpontokat. Az Oktatási Hivatal hiánypótlási felszólítást csak a magyarországi nyelvvizsga-bizonyítványok hiánya esetén küld, ezért a jelentkező felelőssége, hogy a többletpontjait igazoló valamennyi dokumentummásolatát határidőben feltöltse!

Figyelem! A jelentkezés időszakában már meglévő dokumentumokat a jelentkező köteles a jelentkezésével egyidejűleg feltölteni az E-felvételi felületére, legkésőbb 2021. február 15-ig! Azokat, amelyeket ezt követően kap kézhez, legkésőbb 2021. július 8-ig pótolhatja.