felvi.hu


1.3.2. Az E-felvételi jelentkezés

2020.12.28

Az E-felvételiben számos segítő funkció támogatja a jelentkezőt a felület használatában: útmutatók, üzenetek, figyelmeztetések és keresők. A rendszer automatikusan kiszűri az általa felismerhető hibákat, hiányokat, és jelzi, ha javításra, pótlásra van szükség.

Az űrlapok kitöltése bármikor abbahagyható és folytatható, az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni.

A jelentkezés menete

1.

Adja meg személyes adatait, az érvényes okmányának (pl. személyazonosító igazolvány) megfelelően.
A közhiteles nyilvántartásokban korábban rögzített és a jelentkezés során megadott eltérő személyes adatok azt okozhatják, hogy az Oktatási Hivatal nem tudja átvenni az eredményeit az egyes nyilvántartásokból. Például: ha a jelentkezőnek vagy az édesanyjának két keresztneve van, akkor a személyes adatoknál mindkettőt meg kell adni, vagy ha a neve előtt szerepel a „dr.” előtag, akkor azt is rögzíteni kell. Névváltozás esetén a névváltozást igazoló dokumentumo(ka)t is fel kell tölteni.
Kérjük, hogy a felvételi jelentkezés során a születési anyakönyvi kivonatában vagy a személyazonosító igazolványában szereplő születési helyet úgy adja meg, ahogy az abban szerepel.

2.

Válasszon jelentkezési helyet, helyeket.

3.

Rögzítse magyar oktatási rendszerben szerzett eredményeit az egyes kategóriáknál (középiskolai eredmények, érettségi, többletpontok stb.).
A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges és már rendelkezésre álló dokumentumokat töltse fel. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltési határideje 2021. július 8. Nem kell feltöltenie a közhiteles nyilvántartásból átvett adatokat igazoló dokumentumokat (lásd A benyújtandó dokumentumok c. fejezetben).
A külföldön érettségiző vagy oklevelet szerző jelentkezők a dokumentumokat 2021. július 14-ig nyújthatják be. Figyelem! Amennyiben olyan külföldi bizonyítvánnyal vagy oklevéllel jelentkezik, amely tekintetében a felsőoktatási intézménynek továbbtanulási célú elismerési eljárást szükséges lefolytatnia, úgy legyen tekintettel az eljárás lefolytatásának időtartamára.
Kérjük, figyeljen arra, hogy minden olyan dokumentumot benyújtson, amely alapján pontot szeretne számíttatni.

4.

Amennyiben 3-nál több jelentkezési helyet jelölt meg, fizesse meg a kiegészítő eljárási díjat – a jelentkezési határidőig, azaz 2021. február 15-ig.

5.

Hitelesítse jelentkezését 2021. február 20-ig.