felvi.hu


3. A benyújtandó dokumentumokról

2019.10.15

A benyújtandó dokumentumok ellenőrzésének szükségességéről az Oktatási Hivatal egységes tájékoztatást küld a jelentkezőknek, a Hiánypótlás c. fejezetben felsorolt dokumentumtípusokról pedig szükség esetén egyéni hiánypótló felszólítást küld.

A jelentkezéshez és a pontszámításhoz szükséges dokumentumok megfelelő módon történő benyújtása minden esetben a jelentkező felelőssége.

Figyelem! A jelentkezéskor már rendelkezésre álló dokumentumokat a jelentkező köteles a jelentkezésével egyidejűleg benyújtani!

 

Kötelező beküldeni:

 

A pontszámításhoz szükséges egyéb dokumentumok:

 

A többletpontok számításához szükséges lehet:

 

A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű középfokú végzettséggel rendelkező jelentkezők pontszámításhoz szükséges beküldendő dokumentumokat A külföldi vagy Magyarországon működő külföldi rendszerű intézményekben szerzett végzettségekről c. fejezet tartalmazza.

Névváltoztatás igazolása


A jelentkező által csatolt dokumentumok beazonosítását segítő hivatalos okirat. Ha pl. a viselt név a születéskori névhez képest megváltozott és a dokumentumai különböző nevekre lettek kiállítva, ebben az esetben névváltoztatási okiratának, születési vagy házassági anyakönyvi kivonatának másolatával tudja bizonyítani, hogy valamennyi dokumentum a jelentkezőé.

Kérjük, hogy a felvételi jelentkezés során a születési anyakönyvi kivonatában vagy a személyazonosító igazolványában szereplő születési helyet adja meg.

Fontos, hogy a személyes adatok mezőket a jelentkezők a személyes adat azonosítására szóló dokumentumaiknak megfelelően, az azokon szereplő adatokkal töltsék ki! A közhiteles nyilvántartások és a jelentkezés során megadott eltérő személyes adatok adathiányhoz vagy -eltéréshez vezethetnek. (Például ha a jelentkezőnek vagy az édesanyjának két keresztneve van, vagy neve előtt szerepel a „dr” előtag, azt pontosan kérjük megadni.)