felvi.hu


1.3.2. Az E-felvételi jelentkezés

2019.10.15

Az E-felvételiben számos segítő funkció támogatja a jelentkezőt a felület használatában: útmutatók, üzenetek, figyelmeztetések és keresők. A rendszer automatikusan kiszűri az általa felismerhető hibákat, hiányokat, és jelzi, ha javításra, pótlásra van szükség.

Az űrlapok kitöltése bármikor abbahagyható és folytatható, az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni.

A jelentkezés menete

1.

Rögzítse személyes adatait, az érvényes okmányaiban (pl. személyazonosító igazolvány) megadottak szerint.
A közhiteles nyilvántartásokban korábban rögzített és a jelentkezés során megadott eltérő személyes adatok azt okozhatják, hogy az Oktatási Hivatal nem tudja átvenni az eredményeit az egyes nyilvántartásokból. Például: ha a jelentkezőnek vagy az édesanyjának két keresztneve van, akkor a személyes adatoknál mindkettőt meg kell adni, vagy ha a neve előtt szerepel a „dr.” előtag, akkor azt is rögzíteni kell. Névváltozás esetén a névváltozást igazoló dokumentumo(ka)t is csatolni kell.

2.

Vigye fel a választott jelentkezési helyeket.

3.

Rögzítse eredményeit az egyes kategóriáknál (középiskolai eredmények, érettségi, többletpontok stb.) és ha szükséges, töltse fel a dokumentumokat.
A jelentkezéskor már rendelkezésére álló dokumentumokat a jelentkezéssel egyidejűleg kell feltöltenie. A jelentkezési határidő után szerzett dokumentumok feltöltési határideje 2020. január 9.
A külföldön érettségiző vagy oklevelet szerző jelentkezők a dokumentumokat 2020. január 15-ig nyújthatják be. Figyelem! Amennyiben olyan külföldi bizonyítvánnyal vagy oklevéllel jelentkezik, amely tekintetében a felsőoktatási intézménynek továbbtanulási célú elismerési eljárást szükséges lefolytatnia, úgy legyen tekintettel arra, hogy utóbbi eljárási határideje 60 nap.
Kérjük, figyeljen arra, hogy minden olyan dokumentumot nyújtson be, amely alapján pontot szeretne számíttatni.

4.

Amennyiben 3-nál több jelentkezési helyet jelölt meg, fizesse meg a kiegészítő eljárási díjat.

5.

Hitelesítse jelentkezését.