felvi.hu


3.3.4. Szakképesítés igazolása

2019.12.19

A szakképesítés igazolására kizárólag az OKJ-bizonyítvány fogadható el.

Többletpontot kizárólag szakképesítés alapján kaphat a jelentkező, ezért a részszakképesítések megszerzéséről kiállított bizonyítványok többletpontra nem jogosítanak.

A szakmai vizsgáról szóló igazolás vagy pl. az év végi bizonyítvány nem igazolja a szakképesítés megszerzését, ezért ezek önmagukban nem fogadhatók el.

További, nem elfogadható dokumentumok lehetnek például:


Az egyes többletpontokra vonatkozó pontszámítási szabályok a Többletpontok c. fejezetben olvashatók részletesen. Fontos tudni azonban, hogy egy formailag megfelelő dokumentum benyújtása nem eredményez automatikusan többletpontot, hiszen ezt a pontszámítási szabályok is befolyásolják.

Az elveszett vagy megsemmisült bizonyítvány pótlásáról bővebben a www.kormanyablak.hu oldalon talál információt. (A linkre kattintva kilép a hivatalos Tájékoztatóból.)

Figyelem! A jelentkezés időszakában már meglévő dokumentumokat a jelentkező köteles a jelentkezésével egyidejűleg feltölteni az E-felvételi felületére, legkésőbb 2020. február 15-ig! Azokat, amelyeket ezt követően kap kézhez, legkésőbb 2020. július 9-ig pótolhatja.