felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2019. szeptemberben induló képzések

2018.12.20

Kedves Jelentkező, Érdeklődő!

Üdvözöljük a Felsőoktatási felvételi tájékoztató oldalain!

Elektronikus kiadványunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, mint hivatalos közlemény jelenik meg.

A 2019 szeptemberében induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatóját (továbbiakban: Tájékoztató) 2018. december 20-tól olvashatja ezeken az oldalakon, ahol a jelentkezés és a pontszámítás szabályait, tudnivalóit ismertetjük.

A felsőoktatási intézmények által a jelenlegi felvételi eljárásban meghirdetett alapképzési (A), osztatlan mesterképzési (O), felsőoktatási szakképzési (F) és mesterképzési (M) lehetőségekről az Egyetemek, főiskolák menüpontban tájékozódhat.

ARCHÍVUM: Egyetemek, főiskolák »


A Szakkereső segítségével megtalálja, hol indul a kiválasztott szak, a Szakleírások menüpontban pedig a képzési és kimeneti követelmények információi, valamint a végzettek elhelyezkedési adatai is böngészhetők. A Tanárképzés-választó alkalmazással abban segítünk, hogy az ezek iránt érdeklődők– az előképzettségük függvényében – ki tudják választani a számukra elérhető tanárszakot.

A felvi.hu E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolíthatja a felvételi jelentkezést, és nyomon követheti az eljárás folyamatát.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés akár érvénytelen is lehet!

A Tájékoztató nem jogforrás: az Alaptörvényben, a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben, annak végrehajtási rendeleteiben – elsősorban a felsőoktatási felvételi eljárást szabályozó kormányrendeletben –, valamint az egyes felsőoktatási intézmények felvételi szabályzataiban foglalt rendelkezéseket tartalmazza egységes szerkezetben. Jelentőségét az információk rendszerezése adja. Funkciója, hogy minden olvasó birtokában legyen valamennyi információnak, amely a kiválasztott képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükséges.

Sikeres felvételit kívánunk!