felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2018. februárban induló képzések

2017.10.15

Kedves Látogató!

Üdvözöljük a Felsőoktatási felvételi tájékoztató oldalain!

Elektronikus kiadványunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, mint hivatalos közlemény jelenik meg.

A 2018. februárban induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatója (továbbiakban: Tájékoztató) 2017. október 15-én jelent meg a www.felvi.hu weboldalon.

A Tájékoztató a jelentkezés szabályait és hasznos tudnivalóit tartalmazza, hozzá kapcsolódó alkalmazásunk – Egyetemek, főiskolák – használatával a felsőoktatási intézmények által, a jelenlegi felvételi eljárásban meghirdetett alapképzési (A), az osztatlan mesterképzési (O), a felsőoktatási szakképzési (F) és a mesterképzési (M) lehetőségekről tájékozódhat. A Szakkeresőben pedig a képzések formai és tartalmi jellemzőiről, valamint a diplomás pályakövetési rendszer eredményei alapján az adott képzést követő elhelyezkedési lehetőségekről olvashat.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés akár érvénytelen is lehet!

A képzés kiválasztását követően a Felvi E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

A Tájékoztató nem jogforrás: az Alaptörvényben, a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben, annak végrehajtási rendeleteiben – elsősorban a felsőoktatási felvételi eljárást szabályozó kormányrendeletben –, valamint az egyes felsőoktatási intézmények felvételi szabályzataiban foglalt rendelkezéseket tartalmazza egységes szerkezetben. Jelentőségét az információk rendszerezése adja. Funkciója, hogy minden olvasó birtokában legyen valamennyi információnak, amely a jelentkezés során kiválasztott képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükséges.