felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2018. szeptemberben induló képzések

2017.12.22

Kedves Jelentkező, Érdeklődő!

Üdvözöljük a Felsőoktatási felvételi tájékoztató oldalain!

Elektronikus kiadványunk az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, mint hivatalos közlemény jelenik meg.

A 2018. szeptember induló képzések Felsőoktatási felvételi tájékoztatója (továbbiakban: Tájékoztató) 2017. december 22-én jelent meg a www.felvi.hu weboldalon.

A 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásról szóló Tájékoztató szerkesztése 2017. december 20-án lezárásra került. A tájékoztató már tartalmazza a 2017. december 15-én elfogadásra került és december 23-án hatályba lépő, a felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet módosításáról szóló 407/2017. (XII. 15.) Korm. rendeletben meghatározott változásokat is.

A Tájékoztató ezen oldalain a jelentkezés és pontszámítás szabályai és tudnivalói találhatók.

A felsőoktatási intézmények által a jelenlegi felvételi eljárásban meghirdetett alapképzési (A), osztatlan mesterképzési (O), felsőoktatási szakképzési (F) és mesterképzési (M) lehetőségekről az Egyetemek, főiskolák menüpontban tájékozódhat.

A Szakkereső segítségével megtalálható, hol indul a kiszemelt szak, a Szakleírások menüpontban pedig az új képzési és kimeneti követelmények alapján található információ a különböző szakokról, valamint – adminisztratív adatbázisok összekötését követően – a végzettek elhelyezkedési adatairól is olvashatnak. A Tanárképzés-választó alkalmazással pedig abban segítünk, hogy ki tudják választani – az előképzettségük függvényében – a számukra elérhető tanárszakot.

A képzés kiválasztását követően a felvi.hu E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

Felhívjuk figyelmét, hogy a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés akár érvénytelen is lehet!

A Tájékoztató nem jogforrás: az Alaptörvényben, a nemzeti felsőoktatásról szóló törvényben, annak végrehajtási rendeleteiben – elsősorban a felsőoktatási felvételi eljárást szabályozó kormányrendeletben –, valamint az egyes felsőoktatási intézmények felvételi szabályzataiban foglalt rendelkezéseket tartalmazza egységes szerkezetben. Jelentőségét az információk rendszerezése adja. Funkciója, hogy minden olvasó birtokában legyen valamennyi információnak, amely a kiválasztott képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükséges.