felvi.hu


1.3.4. A jelentkezési sorrend

2017.12.22

Amennyiben a jelentkező több képzést szeretne megjelölni, a kiválasztott szakok között sorrendet kell felállítania.

A jelentkezési sorrend kialakításának lényege, hogy az a jelentkezési hely kerüljön az első helyre, ahová a jelentkező a legjobban szeretne bekerülni, és az utolsó helyre pedig az, ahová a megjelöltek közül a legkevésbé szeretne bekerülni.

A sorrend felállításakor érdemes figyelembe venni a választott képzés finanszírozási formáját is. A jelentkezőnek azt kell mérlegelnie, hogy mindenképpen az adott intézmény adott képzésére szeretne bekerülni, függetlenül annak finanszírozási formájától, vagy inkább az állami ösztöndíjjal támogatott képzéseket részesíti előnyben. Az állami ösztöndíjas és az önköltséges finanszírozási formának nem kell kötelezően egymást követően szerepelnie.

Példák:

Érdemes nem csak egy jelentkezést megjelölni, hanem érdeklődése szerint többet is (pl. ugyanazt a képzést több intézményben is megpályázni). Ezzel a jelentkező nagyobb eséllyel biztosíthatja a sikeres felvételt.

Figyelem! A jelentkezési határidő után új képzés megjelölésére nincs lehetőség! Ez magában foglalja a jelentkezéskor megadott jelentkezési hely bármely adatának (szint, munkarend, intézmény, szak, meghirdetés nyelve) módosítását is!

A jelentkezési sorrenden kizárólag egy alkalommal lehet módosítani, vagy jelentkezési hely(ek)et visszavonni: az ügyintézési időszakban, legkésőbb 2018. július 11-ig. A sorrendmódosításról bővebben a Tájékozódás, ügyintézés című fejezetben olvashat.