felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2017. februárban induló képzések

2016.10.14

Az elektronikus kiadvány tartalmazza a jelentkezés szabályait és hasznos tudnivalóit, a hozzá kapcsolódó alkalmazásaink - Egyetemek, főiskolák, Szakkereső - pedig a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzési lehetőségeket.

A képzés kiválasztását követően a Felvi E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata. Az online felületen a beépített súgók és automatikus hibajavítások segítségével elkerülhető a hibás kitöltés.

A felsőoktatási felvételi tájékoztató az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), illetve az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, hivatalos közleményként jelenik meg elektronikusan a www.felvi.hu weboldalon.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2017. februárban induló képzések (továbbiakban: Tájékoztató) 2016. október 14-én jelent meg a honlapon.

A felsőoktatási intézmények által meghirdetett alapképzési szakok (A), az osztatlan mesterképzési szakok (O), a felsőoktatási szakképzések (F) és a mesterképzési szakok (M) az Egyetemek, főiskolák és a Szakkereső menüpontjában találhatóak meg. A jelenlegi felvételi eljárásban kizárólag az itt található meghirdetésekre lehet jelentkezni, a más kiadványokban, hirdetményekben található - esetleg téves - információk alapján történő jelentkezés érvénytelen lehet!

Fontos, hogy a Tájékoztató tartalma a jelentkezési határidőt megelőző 15. napig (azaz 2016. október 31-ig) még változhat!

A Tájékoztató nem jogforrás: az Alaptörvényben, a nemzeti felsőoktatási törvényben, annak végrehajtási rendeleteiben – elsősorban a felsőoktatási felvételi eljárást szabályozó kormányrendeletben –, valamint az egyes felsőoktatási intézmények felvételi szabályzataiban foglalt rendelkezéseket tartalmazza egységes szerkezetben. Jelentőségét az információk rendszerezése adja. Funkciója, hogy minden olvasó birtokában legyen valamennyi információnak, amely a jelentkezés során kiválasztott képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükséges.