felvi.hu


1.3.1. Regisztráció

2016.10.14

Az elektronikus felvételi használatának első lépése a Felvi.hu-n történő regisztráció. A regisztráció során a jelentkezőnek meg kell adnia egy választott felhasználói nevet és jelszót, amelyekkel a későbbiekben bármikor be tud jelentkezni. Szintén ekkor kell rögzíteni az E-felvételi során használni kívánt e-mail címet. Mivel az eljárás során erre a címre érkeznek majd a hivatalos értesítések, tájékoztatások, ezért fontos, hogy olyan címet adjon meg a jelentkező, amelyet folyamatosan figyelni tud.

Bejelentkezés után a Szolgáltatások menüsorból vagy Az én felvim menüpont alatt érhetők el a regisztrációhoz kapcsolódó funkciók: itt található az E-felvételi menüpont is. (Amennyiben valaki már regisztrált a Felvi.hu-n, akkor az E-felvételi használatához nem kell újra regisztrálnia.) Az E-felvételi menüpontra történő első kattintáskor a jelentkezőnek el kell fogadnia a felhasználási feltételeket, amelyek pontosan rögzítik az E-felvételihez kapcsolódó jogokat és kötelezettségeket. Ezek megismerése és tudomásulvétele az elektronikus jelentkezés elengedhetetlen feltétele, az abban foglaltak a megfelelő használathoz kapcsolódóan mérvadóak, így kérjük, minden jelentkező figyelmesen olvassa el! A felhasználási feltételek elfogadása után, az E-felvételi felületére történő első belépéskor a rendszer automatikusan kiküldi a jelentkező regisztrációkor megadott e-mail címére az egyedi biztonsági kódját. A biztonsági kód az E-felvételi rendszerébe való belépéshez szükséges.

Az ún. felvételi azonosító szám a felületre történő első belépéskor kerül automatikusan kiosztásra, ezt a számot a jelentkező e-mailben (a biztonsági kóddal együtt) megkapja, illetve az E-felvételi felületén folyamatosan láthatja.

Az E-felvételi sikeres hitelesítése és az adatok feldolgozása után ezen a felvételi azonosító számon tartják majd nyilván a jelentkező adatait. A 2017. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás folyamán az ügyintézés vagy a tájékozódás során erre a felvételi azonosító számra kell hivatkoznia.