felvi.hu


Felsőoktatási felvételi tájékoztató - 2017. szeptemberben induló képzések

2016.12.22

Az elektronikus kiadvány tartalmazza a jelentkezés szabályait és hasznos tudnivalóit, a hozzá kapcsolódó alkalmazásunk – Egyetemek, főiskolák,  – pedig a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzési lehetőségeket. A Szakkeresőben pedig a képzések formai és tartalmi jellemzőiről olvashat, valamint a diplomás pályakövetési rendszer eredményei alapján az adott képzést követő elhelyezkedési lehetőségekről tájékozódhat.

A képzés kiválasztását követően a Felvi E-felvételi felületén egyszerűen, gyorsan, a nap bármely szakában lebonyolítható a felvételi jelentkezés és nyomon követhető az eljárás folyamata.

A felsőoktatási felvételi tájékoztató az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI), illetve az Oktatási Hivatal (OH) jóváhagyásával, hivatalos közleményként jelenik meg elektronikusan a Felvi.hu weboldalon.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2017. szeptemberben induló képzések (továbbiakban: Tájékoztató) 2016. december 22-én jelent meg a honlapon.

A felsőoktatási intézmények által meghirdetett alapképzési szakok (A), az osztatlan mesterképzési szakok (O), a felsőoktatási szakképzések (F) és a mesterképzési szakok (M) az Egyetemek, főiskolák és a Szakkereső menüpontjában találhatóak meg. A jelenlegi felvételi eljárásban kizárólag az itt található meghirdetésekre lehet jelentkezni, a más kiadványokban, hirdetményekben található – esetleg téves – információk alapján történő jelentkezés érvénytelen lehet!

Fontos! A Tájékoztató tartalma a jelentkezési határidőt megelőző 15. napig (azaz 2017. január 31-ig) még változhat! A változásokat minden esetben dátummal, kiemeléssel jelöljük.

A Tájékoztató nem jogforrás: az Alaptörvényben, a nemzeti felsőoktatás ról szóló törvényben, annak végrehajtási rendeleteiben – elsősorban a felsőoktatási felvételi eljárást szabályozó kormányrendeletben –, valamint az egyes felsőoktatási intézmények felvételi szabályzataiban foglalt rendelkezéseket tartalmazza egységes szerkezetben. Jelentőségét az információk rendszerezése adja. Funkciója, hogy minden olvasó birtokában legyen valamennyi információnak, amely a jelentkezés során kiválasztott képzésekre történő érvényes jelentkezéshez szükséges.