felvi.hu


1.6.2.2. Fizetés bankkártya segítségével az interneten keresztül

2015.12.23

Ezt a lehetőséget azok a jelentkezők használhatják, akiknek az ilyen típusú tranzakciókra alkalmas bankkártya rendelkezésükre áll. Ezek a kártyatípusok például a dombornyomott kártyák, illetve az ún. virtuális (kifejezetten e-kereskedelmi szolgáltatások igénybevételére kibocsátott) bankkártyák, de ezen kívül egyéb kártyatípusok esetében is használható a lehetőség, amennyiben a bankkártyát kibocsátó bank és/vagy az Ön kártyaszerződése erre lehetőséget ad. Ha ezzel a lehetőséggel kíván élni, akkor az E-felvételi rendszerében a Fizetés gombra kattintva eljut a szolgáltatást üzemeltető bank megfelelő oldalára. Az üzemeltető bank nem jelenti azt, hogy csak a bankhoz tartozó bankkártyával lehet fizetni, bármely, a fenti paramétereknek megfelelő kártyával ki lehet egyenlíteni a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárási díjat.

Kérjük, hogy a fizetés indítása előtt feltétlenül ellenőrizze, hogy a kártyához tartozó folyó-, vagy hitelszámlán rendelkezésre áll-e a megfelelő összeg, illetve a tranzakció indítása után minden esetben várja meg annak eredményét!

Bankkártya segítségével történő fizetés esetében nem kell a felvételi azonosító számot sem megadnia: mivel az E-felvételi felületéről közvetlenül érkezik a megfelelő oldalra, ezért a „háttérben" (nem látható módon) a tranzakció során egyértelműen megtörténik az azonosítás. Az is szükségtelen, hogy a bankkártya (illetve a hozzá tartozó folyószámla) a jelentkező nevén legyen.

A befizetés jóváírása

Bankkártyával történő fizetés esetében a jóváírás perceken belül megtörténik, azaz az E-felvételi felületén a Fizetés menüpontban látható is a befizetés eredménye.

Átutalás esetében hosszabb ideig tart a jóváírás folyamata, akár több hét is eltelhet az átutalás megtörténte és a felületen is látható jóváírása között. A befizetés határidején nem a jóváírás dátumát kell érteni, hanem a sikeres tranzakció elindításának dátumát.

Figyelem! Fontos, hogy az E-felvételi során ne használjanak belföldi postautalványt („rózsaszínű csekket"), mert a felsőoktatási felvételi eljárás díjainak befizetését ilyen módon (technikai okokból) nem lehet elfogadni!