felvi.hu


1.6.2.1. Fizetés folyószámláról történő banki átutalással

2015.12.23

Folyószámláról történő átutalás esetén nem szükséges, hogy a folyószámla a jelentkező nevén legyen, ugyanis az azonosítás minden esetben az átutaláskor a közlemény rovatban feltüntetett felvételi azonosító szám alapján történik. Az átutalás a folyószámlát vezető bank bármely fiókjában, vagy netbank segítségével egyszerűen és gyorsan elintézhető.

Átutaláskor az alábbi adatokat kell megadni:

Kedvezményezett neve: Oktatási Hivatal
Kedvezményezett számlaszáma: 10032000-00282637-00000000
Átutalás összege: (az átutalás összegét a felületen a Fizetés menüpontban láthatja)

Közlemény: itt minden esetben kizárólag a 12 jegyű felvételi azonosító számot kell feltüntetni!

Azonosítási célból kizárólag a regisztráció után kapott 12 jegyű felvételi azonosító számot kötelező feltüntetni a közlemény rovatban, nevet, lakcímet stb. ne írjon a közleménybe! A jelentkező felvételi azonosító számát tartalmazza az az e-mail, amelyben a biztonsági kódot megkapta, de a felületen a fejlécben is folyamatosan olvasható. A problémák elkerülése érdekében, amennyiben egy folyószámláról több jelentkező felsőoktatási felvételi eljárási díját kívánják átutalni, ekkor külön tranzakcióban történjenek az utalások (kizárólag a jelentkezőket azonosító megfelelő felvételi azonosító szám feltüntetésével az adott tranzakciónál)!

Figyelem! A felvételi azonosító szám hiányában a befizetett összeg nem azonosítható. Ez azt is eredményezheti, hogy a befizetés nem kerül jóváírásra a jelentkezőnél, így jelentkezései kizárásra kerülhetnek. A sikeres átutalásról szóló bizonylat másolatát a felsőoktatási felvételi jelentkezés érvényességéhez az E-felvételi felületén fel kell tölteni, vagy az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 postacímre meg kell küldeni.

Amennyiben külföldről történő átutalás esetén a fizetés nem forintban történik, figyelni kell arra, hogy a befizetés összege napi árfolyamon forintra átszámítva, az utalásnál felszámított kezelési költség levonásával csökkentve is fedezze a jelentkezés díját.

Külföldről történő átutalás esetén az alábbi adatokra is szükség lehet:

A bank neve: Magyar Államkincstár
A bank címe: 1054 Budapest, Hold utca 4.
IBAN: HU94 10032000-00282637-00000000
SWIFT kód: MANEHUHB