felvi.hu


1.2. Hogyan kell jelentkezni?

2015.12.23

A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik honlapunk E-felvételi szolgáltatásán keresztül.

Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit a honlapunkon történt regisztráció után lehet használni.

A felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem kitöltésével kapcsolatos minden folyamat webes kapcsolaton keresztül történik, illetve számos visszaigazoló és figyelmeztető üzenet az e-jelentkező által megadott elektronikus levélcímre érkezik, emiatt szükséges, hogy olyan e-mail címet adjon meg, amelyhez kizárólagos hozzáférése van, ellenkező esetben jelentkezését érdemben befolyásoló információk veszhetnek el!

Figyelem! Fontos, hogy rendszeresen figyeljék a 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás alatt a jelentkezés során megadott e-mail postafiókjukat, hiszen oda érkeznek hivatalos értesítések, felszólítások, tájékoztatások!

Amennyiben a felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi kérelmében megjelölt e-mail címet módosítani akarja (pl. az e-mail cím megszűnése miatt), akkor erre vonatkozóan formanyomtatványt a Kérvénytárból lehet letölteni! (A linkre kattintva kilép a hivatalos Tájékoztatóból.)

A 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési időszakában – azaz 2015. december 23. és 2016. február 15. között – az E-felvételi kizárólag jelentkezésre és 2016. február 23-ig a jelentkezés hitelesítésére szolgál (e-jelentkezés). A 2016. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás ezt követő szakaszában – az adatfeldolgozási folyamat befejezésével – pedig az E-ügyintézés keretében a jelentkezésével kapcsolatos folyamatos online tájékoztatás, illetve az ügyintézési funkciók (pl. adatmódosítás, sorrendmódosítás, betekintés a személyes adatokba, jelentkezésekbe, pontszámokba) érhetők el.

A jelentkezés határideje: 2016. február 15.
A hitelesítés határideje: 2016. február 23.

 

A jelentkezési határidőt követően jelentkezési kérelmet NEM lehet benyújtani és a hitelesítési határidőn túl NEM lehet hitelesíteni a benyújtott felvételi jelentkezési kérelmet!