felvi.hu


2.5.5. A felsőoktatási felvételi eljárás intézményspecifikus dokumentumai

2014.10.15

Abban az esetben tekinthető érvényesnek a 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban benyújtott felvételi kérelem, ha a jelentkező a dokumentumpótlás határidejéig a pontszámítás alapját képező dokumentumokon túl a felsőoktatási intézmények által az Egyetemek, főiskolák menüponton belül az intézményi oldalakon előírt megfelelő dokumentummásolatokat is csatolja jelentkezéséhez. Az alábbi dokumentumtípusok az ún. intézményspecifikus dokumentumok, amelyeket a felsőoktatási intézmények megadhattak, mint a jelentkezéshez csatolandó egyéb szükséges dokumentumokat.

Figyelem! Ezeket a dokumentummásolatokat is az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. postacímre kell eljuttatni legkésőbb 2015. január 8-ig.

BETÖLTÖTT MUNKAKÖR IGAZOLÁSA

Egyes képzésekre csak bizonyos munkakörökben megszerzett gyakorlat esetén lehet jelentkezni, amelynek meglétét a felsőoktatási intézmény felé igazolni kell.

ALKALMASSÁGI VIZSGÁRÓL SZÓLÓ IGAZOLÁS

Egyes felsőoktatási intézmények (elő)alkalmassági vizsgákat tartanak, amelyek eredményéről igazolást adnak ki. Ezen igazolás meglétét a felsőoktatási felvételi eljárás során igazolni kell. Itt is célszerű az eredeti dokumentumot megőrizni! Szintén benyújtandó lehet az azonos szakon korábban letett sikeres alkalmassági vizsga igazolása is.

MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLA (MTF) ÁLTAL KÉRT SPECIÁLIS DOKUMENTUMOK

Az intézmény a következő speciális dokumentumok csatolását kéri a jelentkezőktől az adott szakokon: szakirányra jelentkezés (formanyomtatvány az intézmény honlapjáról – www.mtf.hu (A linkre kattintva kilép a hivatalos Tájékoztatóból.) – letölthető), legalább ötéves színpadi gyakorlat igazolása, igazolás arról, hogy a jelentkező legalább közepes eredménnyel művészeti szakközépiskola táncművész szakán végzett, igazolás arról, hogy a jelentkező a Magyar Táncművészeti Főiskola művészeti felsőoktatásra előkészítő évfolyamain – választott szakirányuknak megfelelően – az utolsó előkészítő évfolyamot végzi (balettművész szak VI. évfolyamát, vagy a moderntánc előkészítő II. évfolyamát).

ORVOSI IGAZOLÁSOK

Egyes felsőoktatási intézmények az adott képzésre való alkalmasságot különböző orvosi igazolások bekérésével (is) megállapíthatják. Ezek az igazolások tipikusan a következők lehetnek: általános háziorvosi igazolás, tüdőszűrő lelet.