felvi.hu


2.4. Pontszámítási módszerek

2014.10.15

Minden képzési területen és szakon a hatályos jogszabályban meghatározott, illetve a Tájékoztatóban ismertetett pontszámítási módszerekkel számítják ki – elért eredményeik és teljesítményeik alapján – a jelentkezők pontjait. Ez a teljesítmény minden jelentkező esetében a felvételi összpontszámban kerül megállapításra.

A felvételi ponthatár elsősorban az adott képzésre jelentkezők felvételi összpontszámát, a jelentkezők által megjelölt jelentkezési sorrendet, valamint az adott szakra vonatkozó felvehető kapacitásszámot figyelembe véve képzésenként születik meg, ez a besorolási, illetve a felvételi döntés alapja. Az állami ösztöndíjas és az önköltséges felvételi ponthatár egy adott meghirdetett képzésre vonatkozóan eltérhet egymástól. Az a jelentkező, aki a felvételi ponthatárt eléri, besorolást, illetve felvételt nyerhet, aki nem éri el, az nem vehető fel az adott jelentkezési helyre.

A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi ponthatárok meghatározása országosan egyszerre, várhatóan 2015. január 22-én történik.