felvi.hu


2.4.3 Többletpontok (alapképzési szakra, osztatlan mesterképzésre és felsőoktatási szakképzésre jelentkezők számára)

2014.10.15

A különböző jogcímeken elért többletpontok összege legfeljebb 100 pont lehet abban az esetben is, ha a jelentkező különböző jogcímek alapján elért többletpontjainak az összege ezt meghaladná. A felvételi kormányrendelet alapján adható többletpontokat két csoportra lehet osztani:


A következőkben a többletpontok számítására vonatkozó gyakorlatot ismertetjük.

Figyelem! Többletpontot kizárólag az kaphat, aki az erre vonatkozó jogosultságát A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során benyújtandó dokumentumok c. fejezetben foglaltaknak megfelelően, külön felszólítás nélkül a jelentkezés benyújtásával egyidejűleg, vagy amennyiben az igazoló dokumentum azt követően áll rendelkezésére, legkésőbb 2015. január 8-áig igazolja.

A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárásban nem lehet ugyanazt az eredményt többször értékelni: amennyiben a jelentkező ugyanazon eredmény alapján több jogcímen is jogosult lenne többletpontra, a számára legkedvezőbbet veszik figyelembe.

A Legfontosabb táblázatok fejezeten belül megtalálható A többletpontok rendszere c. táblázat, amely segítséget nyújt a többletpontot érő jogcímek áttekintésében.