felvi.hu


2.3.3. Adat- és sorrendmódosítási lehetőség

2014.10.15

A 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során a felvételi döntésre is kiható adatok módosítására 2015. január 8-ig van lehetőség. Szintén eddig a határidőig lehet a jelentkezés benyújtásakor még rendelkezésre nem álló dokumentummásolatokat benyújtani, valamint a felsőoktatási felvételi szabályok értelmében legkésőbb 2015. január 8-ig van lehetőség az egyszeri sorrendmódosításra is.

Az egyszeri sorrendmódosítás lehetőségével akkor érdemes élni, ha valamely okból megváltozott az a preferencia-sorrend, ami alapján a jelentkezéseit rangsorolta. Abban az esetben viszont nem érdemes sorrendet módosítania, ha valamelyik jelentkezési helyén nem sikerült az alkalmassági vizsgája, és ezt a jelentkezési helyét szeretné az utolsó helyre rangsorolni, hiszen sikertelen alkalmassági vizsga esetén az adott szakra nem nyerhet felvételt, függetlenül attól, hogy hányadik helyen jelölte. Ugyanígy nincs értelme a sorrendmódosításnak abban az esetben sem, ha meggondolta magát a 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi jelentkezés benyújtása óta, és már nem szeretne valamelyik megjelölt jelentkezési helyre bejutni, ezért hátrébb rangsorolná. Ilyen esetben előnyösebb a jelentkezési hely visszavonását – kizárását – választani. A jelentkezési helyek visszavonása – kizárása – nem számít bele a sorrendmódosításba, arra ettől függetlenül van lehetőség. Figyelem! A jelentkezési hely visszavonása – kizárása – a 2015. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás során fizetendő díj összegét nem csökkenti!

A jelentkező a személyes adataiban bekövetkező változásról köteles az Oktatási Hivatalt értesíteni. Adatokat módosítani elektronikusan lehet az E-felvételi keretében. Amennyiben technikai akadálya van a módosító kérelmek elektronikus feladásának, abban az esetben a módosító kérelem postai úton is eljuttatható (Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220.), de a gyorsabb ügyintézés érdekében mindenképpen javasoljuk az E-felvételi felület használatát.