felvi.hu


2.1. 2015. évi keresztféléves eljárás menetrendje

2014.10.15

A 2015. februárban induló képzésekre vonatkozó keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás legfontosabb tudnivalói:

Eljárás Jelentkezési határidő Hány helyre lehet jelentkezni? Mit és hová kell benyújtani?
Februárban induló alapképzésekre, osztatlan mesterképzésekre, felsőoktatási szakképzésekre, mesterképzésekre vonatkozik 2014. november 15. Legfeljebb öt jelentkezési helyre. Jelentkezni elektronikusan az E-felvételi keretében lehet. Hitelesítő adatlappal történő hitelesítés esetén az adatlapot az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 címre kell beküldeni.

 

Az eljárással kapcsolatos fontosabb dátumok:

Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítése az E-felvételiben – 2014. november 15.
E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének, vagy Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítés határideje – 2014. november 23.
A jelentkező valamennyi jelentkezésével kapcsolatos folyamatos online tájékoztatás honlapunk az E-felvételi ügyintézés szolgáltatásában – 2014. december 3-tól

Általános hiánypótlási tájékoztatás – a besorolási döntést megelőző 35. napig – 2014. december 16-ig.

Hiánypótlásra felszólítás – a besorolási döntést megelőző 20. napig – 2015. január 2-ig.

A jelentkező felszólítást kap hiánypótlásra: a természetes személyazonosító adatok, valamint az állampolgárság megjelölésének hiánya vagy pontatlansága; 2005-ben vagy azt követően érettségizett jelentkező esetében a tanulói azonosító hiánya vagy pontatlansága; elérhetőségei hiánya vagy pontatlansága; alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre történő jelentkezés esetén az érettségi bizonyítvány kibocsátásának évére és a kibocsátó középiskolára vonatkozó adat hiánya vagy pontatlansága; a jelentkezési szakok adatainak hiánya vagy pontatlansága, illetve – a meghirdetett lehetőségektől eltérő vagy annak nem minden adatát tartalmazó – helytelensége esetén, továbbá az érettségi bizonyítvány vagy felsőfokú oklevél hiánya esetén.
A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata) benyújtása, továbbá egyszeri sorrendmódosítás – 2015. január 8.
Ponthatárok, a felvételi eredmények várható kihirdetése – 2015. január 22.
Jogorvoslat határideje: a besorolási döntés – honlapunk megszemélyesített részén történt – közlésétől számított 15 napon belül

 

Az itt meghirdetett képzések 2015. februárban indulnak. A képzésekre kizárólag E-felvételi keretében lehet jelentkezni. Ebben a felsőoktatási felvételi eljárásban a felvételi kérelem benyújtási határideje alapképzési szakra, osztatlan mesterképzési szakra, felsőoktatási szakképzésre és mesterképzési szakra 2014. november 15. A besorolási döntés várhatóan 2015. január 22-én születik meg. Ebben az eljárásban legfeljebb öt jelentkezési helyre lehet pályázni. A jelentkezés(ek) csak akkor válnak érvényessé, ha a jelentkező a hozzájuk tartozó felsőoktatási felvételi eljárási díjat is befizeti, és az aláírt a hitelesítő adatlapját határidőben megküldi az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220 postacímre vagy Ügyfélkapun keresztül hitelesíti jelentkezését. A felvételi eljárási díj befizetésének határideje a jelentkezési határidő.