felvi.hu


A felvételi eljárás kiegészítő díja


A felsőoktatási felvételi eljárásban a jelentkezési kérelem benyújtásakor három képzés megjelölésére díjmentesen van lehetőség. A jelentkezési helyek számától függően azonban a jelentkezőnek esetlegesen kiegészítő díjat kell fizetnie.

Amennyiben a felvételizők ugyanannak a jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és önköltséges formáját is megjelölik – azaz megegyezik az intézmény, a kar, a szak, a képzési szint, a munkarend, a képzési hely és nyelv, csak a finanszírozási forma tér el –, azt két sorban kell feltüntetniük a jelentkezéskor, ám az eljárási díj befizetése szempontjából ez egy jelentkezési helynek minősül.

Így például díjmentesen legfeljebb 6 jelentkezési hely megjelölésére van lehetőség: egy jelentkezési helynek az állami ösztöndíjas és az önköltséges formáira (úgy, hogy emellett az intézmény, kar, szak, képzési szint, munkarend, képzési hely és nyelv megegyezik). Természetesen az egymáshoz tartozó állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseknek nem feltétlenül kell egymást követniük a sorrendben.

Az esetleges kiegészítő eljárás díj befizetésének határideje megegyezik a jelentkezési határidővel.

Külön eljárási díj


Amennyiben a felsőoktatási intézmények egészségügyi és pályaalkalmassági, gyakorlati, illetve mesterképzésben felvételi vizsgát tartanak, ezért külön eljárási díjat kérhetnek. E díjakat az aktuális képzési információknál tüntetik fel.