felvi.hu


Elérhetőek a Diplomás Pályakövetési Rendszer legfrissebb kutatási eredményei

2020.12.29

Már elérhetők a friss diplomások 2019. decemberi munkaerőpiaci adatai a diplomantul.hu honlapon. A Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) AAE 2020 elnevezésű kutatási modulja a 2011/12-es és a 2017/18-as tanévek között abszolutóriumot szerzettek munkaerőpiaci helyzetét vizsgálta.

A DPR Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése (AAE) 2020 kutatás célja a munkaerőpiaci utánkövetés. A diplomantul.hu honlapon elérhető interaktív keresőfelület, valamint a Felvin, a Szakleírások menüpontban böngészhető infografikákon 2, a diplomantul.hu felületén pedig 4 végzett évfolyam tanulmányi és munkaerőpiaci adatait vizsgálhatjuk meg egészen 2019 decemberéig.

A Felvi.hu szakkeresőjében elérhető végzés utáni kilátásokat bemutató infografikák adatait és megjelenését a szakemberek összehangolták a diplomantul.hu oldallal. A hallgatók munkaerőpiaci életútjának ismerete hatékonyan támogathatja az intézményi stratégiaalkotást, a szakpolitikai döntéshozatalt és a munkaerőpiaci szereplőket is.

A DPR adatbázisában a Felsőoktatási Információs Rendszer (FIR) egyéni adataihoz anonim módon kapcsolódnak a más államigazgatási rendszerekben tárolt tényadatok. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő és a Diákhitel Központ mellett az Innovációs és Technológiai Minisztérium adatai is megtalálhatóak az adatbázisban.

A DPR AAE 2020 kutatás adatainak feldolgozása után frissült a diplomantul.hu oldal két aloldala. Az AAE modul és a pályaorientációt támogató (POT) modul adatait bemutató online felületek az alábbi linkeken érhetőek el: