felvi.hu


Mennyit kereshetek majd a diplomámmal?


Ez is egy fontos szempont, amikor felvételizőként szakot, képzést választ az ember. Új online keresőnkkel még sok másik kérdésre is választ kaphatunk: a diplomás pályakövetési vizsgálatok feltérképezték a frissdiplomások életútját az első években.

A Diplomán túl társoldalunkon bemutatkozó interaktív keresőfelület lehetőséget ad arra, hogy négy különböző végzett évfolyam tanulmányi és munkaerőpiaci adatait vizsgálhassuk minden olyan képzésen, amelyen az adott tanévben legalább tizenöten sikeresen végeztek. Néhány kattintással választ kaphatunk olyan kérdésekre, hogy az adott szakon és évfolyamon végzettek milyen gyorsan helyezkednek el, mekkora jövedelemmel rendelkeznek, mely ágazatokban és milyen munkakörökben dolgoznak, valamint milyen arányban és irányban tanulnak tovább.

A diplomantul.hu portálon elérhető felület – az adatok felhasználóbarát megjelenítésével – egyedülálló know-how alapján támogatja a felvételizők tájékozódását a jelentkezés benyújtása előtt, a pályaválasztást és a pályaorientációt.

Az interaktív online felület tényadatok alapján válaszol a pályaválasztás előtt álló fiatalok legfontosabb kérdéseire, megtudhatják segítségével

 

Az adatbázisban a hitéleti képzési terület kivételével minden képzési terület szerepel.

Az elsőként publikált adatok az Adminisztratív Adatbázisok Egyesítése (AAE) menüpontban érhetők el, melyek 2020 tavaszáig további kutatási területek eredményeivel bővülnek.