felvi.hu


Jelentkezés az E-felvételi felületen


Az E-felvételi létrehozásának célja a felvételi eljárás menetének egyszerűsítése és korszerűsítése volt, bárki számára lehetővé téve a minél gyorsabb és kevesebb hibalehetőséget magában rejtő ügyintézést. Az E-felvételi rendszer használata két nagy részre bontható, az egyik az interneten keresztül leadott jelentkezés, a másik pedig az elektronikus ügyintézés.

Jelentkezés E-felvételivel

A felsőoktatási felvételi eljárásban kizárólag elektronikusan lehet jelentkezni, az E-felvételi rendszerén keresztül. Egyszerű, kényelmes, gyors és nagy előnye, hogy kiszűri az olyan hibákat, amelyeket kitöltés közben a papíron jelentkezők meglehetősen nagy számban vétettek.

Az elektronikus jelentkezési felületen útmutatók, üzenetek, figyelmeztetések és keresők segítenek a  kitöltésben. A rendszer nagy előnye, hogy a begépelt információk közül automatikusan javítja az általa felismerhető elírásokat, értelmetlenül megadott adatokat. Amennyiben a hiba érdemi - de ellenőrizhető és informatikailag kezelhető -, arról visszajelzést ad, így például a rendszerben nem lehet nem létező jelentkezési helyet megjelölni. Az űrlapok kitöltése bármikor abbahagyható és folytatható, az adatok elmenthetők, így nem szükséges egyszerre minden információt megadni. Emellett az E-felvételi felületén automatikusan megjelenik a(z esetlegesen) befizetendő kiegészítő eljárási díj összege, valamint a jelentkezéshez csatolandó dokumentumok listája is.

Elektronikus ügyintézés

Az E-felvételi nem csak a jelentkezéshez, hanem az azt követő ügyintézéshez is használható. A jelentkezési időszak lezárulása után és a jelentkezői adatok feldolgozását követően ismét megnyílik az E-felvételi felülete és bárki nekiláthat a felvételi ügyintézésnek (dokumentumfeltöltés, egyszeri sorrendmódosítás, adatmódosítás).

Csak megadott időszakokban érhető el

Az E-felvételi rendszer csakis a felvételi eljárások megadott szakaszaiban érhető el. Az E-felvételi használatáról és folyamatáról bővebben itt olvashat.